© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Sainz kritisch op Renault-motor: "Ontwikkelingstempo te laag"

09 okt. 2018 10:55 Ruud Dimmers 2 reacties
Renault-coureur Carlos Sainz is niet blij met de achterstand zie de Franse renstal oploopt ten opzichte van de concurrentie. Na een veelbelovende seizoensstart is de Franse equipe ver teruggezakt in de pikorde.

De voornaamste reden van de terugval is volgens Carlos Sainz de trage ontwikkeling van de Renault-motor. Iets dat al maandenlang onderstreept wordt door kritische de uitlatingen van Max Verstappen aan het adres van de Franse motorleverancier.

"We hadden niet verwacht dat Ferrari en Mercedes zoveel progressie zouden boeken", verklaart Sainz. "Onze verwachting was dat wij met onze tweede upgrade dichterbij zouden komen, maar dat is niet het geval."

"Ons chassis blijven we continu verder ontwikkelen en dat is waarschijnlijk niet eens zo slecht. Qua topsnelheid staan we echter niet waar we horen te staan."

In Japan kwamen de door Renault-aangedreven coureurs weer flink tekort op de rechte stukken. Volgens Red Bull was het tijdverlies op de rechte stukken op het circuit van Suzuka liefst 1,2 seconde. Op de speedtrap bungelde de zes door Renault-aangedreven coureurs steevast onderaan, waarbij ze minimaal tien kilometer per uur tekort kwamen op Duitse en Italiaanse krachtbronnen.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen