Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Sainz kritisch op Renault-motor: "Ontwikkelingstempo te laag"

Renault-coureur Carlos Sainz is niet blij met de achterstand zie de Franse renstal oploopt ten opzichte van de concurrentie. Na een veelbelovende seizoensstart is de Franse equipe ver teruggezakt in de pikorde.

De voornaamste reden van de terugval is volgens Carlos Sainz de trage ontwikkeling van de Renault-motor. Iets dat al maandenlang onderstreept wordt door kritische de uitlatingen van Max Verstappen aan het adres van de Franse motorleverancier. "We hadden niet verwacht dat Ferrari en Mercedes zoveel progressie zouden boeken", verklaart Sainz. "Onze verwachting was dat wij met onze tweede upgrade dichterbij zouden komen, maar dat is niet het geval."

"Ons chassis blijven we continu verder ontwikkelen en dat is waarschijnlijk niet eens zo slecht. Qua topsnelheid staan we echter niet waar we horen te staan." In Japan kwamen de door Renault-aangedreven coureurs weer flink tekort op de rechte stukken. Volgens Red Bull was het tijdverlies op de rechte stukken op het circuit van Suzuka liefst 1,2 seconde. Op de speedtrap bungelde de zes door Renault-aangedreven coureurs steevast onderaan, waarbij ze minimaal tien kilometer per uur tekort kwamen op Duitse en Italiaanse krachtbronnen.

Viaplay
x
Breaking Aston Martin in protest tegen uitslag kwalificatie