Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Sainz: ‘Kvyat verdient een tweede kans in de Formule 1'

Een opvallende naam in het silly season is die van Daniil Kvyat, In mei 2016 verloor de Rus namelijk zijn stoeltje bij Red Bull aan Max Verstappen waarna hij terugkeerde bij Toro Rosso. Sindsdien ging het snel bergafwaarts met zijn prestaties waarna er eind 2017 een vroegtijdige einde kwam aan zijn Formule 1-carriëre. Inmiddels wordt zijn naam veelvuldig gelinkt aan Toro Roso en lijkt een terugkeer in de maak. Zijn vroegere teamgenoot Carlos Sainz juicht dit in ieder geval toe.

"Daniil is één van de meest getalenteerde coureurs waar ik ooit tegen heb gereden," aldus Sainz in gesprek met Motorsport.com.

Een opvallende uitspraak aangezien Sainz zowel in 2016 als in 2017 de meerdere was van Kvyat. Volgens de Spanjaard verdient Kvyat het dan ook om een tweede kans in de Formule 1 te krijgen. "Ik zal het erg mooi vinden als hij terugkeert. Iedere keer dat ik in een klasse tegen hem heb gereden, lukte het hem steeds om terug te keren. Terug naar topprestaties of zoals nu terug in de Formule 1 of Red Bull." Momenteel is Daniil Kvyat als ontwikkelingscoureur verbonden aan Ferrari maar is de kans aanwezig dat hij bij Toro Rosso het vrijgekomen stoeltje van Gasly gaat innemen. Eerder bevestigde teambaas Horner al aan Sky Sports F1 dat de Rus inderdaad op de lijst van Red Bull staat.

Viaplay
x
Live Reacties na dominante sprintrace overwinning Verstappen