Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Carlos Sainz

Sainz laakt stewards na Miami-straf: "Perez schakelde bijna twee man uit!"

Carlos Sainz werd in Miami bestraft voor een touché met Oscar Piastri. De Spanjaard snapt er voorafgaand aan de Grand Prix van Emilia-Romagna nog steeds niet van en wijst ook naar Sergio Perez, die bijna een flinke startcrash veroorzaakte.

Sainz Imola
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Carlos Sainz werd na de Grand Prix van Miami gestraft door de stewards. De Ferrari-coureur haalde Oscar Piastri in de slotfase in, maar raakte lichtjes de controle over zijn auto kwijt en reed de voorvleugel van zijn concurrent aan flarden. Het gevolg? Een straf van vijf seconden. Sainz begrijpt er nog steeds niets van, zo vertelt hij in Imola. Volgens hem is het soms moeilijk te begrijpen waarom een coureur een straf krijgt of niet.

"Coureurs snappen er soms niets van en ik in dit geval ook niet", vertelt Sainz tegenover onder meer RacingNews365. "Ik ga een duidelijk voorbeeld geven die ik ook op dat moment met Sergio Perez heb gedeeld. Checo verloor bij de start de controle over de auto en schakelde bijna twee man uit! Wij hadden geluk dat we hem konden ontwijken en hij schoot van de baan. Er waren geen consequenties of touchés, maar ik verloor er een groot gedeelte van mijn race door. Hij kreeg geen straf."

En dan komt de aap uit de mouw. Sainz denkt dat er toch naar de consequenties van een touché wordt gekeken. "Ik verloor lichtjes de controle toen ik Oscar inhaalde. Helaas beschadigde ik zijn voorvleugel en verloor hij vijftien plaatsen. En ik kreeg een straf van vijf seconden. Ik weet dat we zeggen dat we niet naar de uitkomst kijken, maar in dit geval is daar duidelijk naar gekeken. Ik ben er zeker van dat ik geen straf had gekregen als de voorvleugel van Oscar niet beschadigd was geraakt. Iedereen zou praten over een mooie inhaalactie en mooie acties op een baan waar het extreem moeilijk is om in te halen. Je moest wel voor zo'n actie gaan."

Sainz baalt dus als een stekker van het oordeel van de stewards. "Naar mijn idee spelen de consequenties nog steeds een rol in welke straf je krijgt. Daar ben ik nog steeds verbaasd over. Ik worstel daar wel een beetje mee."

Praat mee!

Viaplay
x
Silly Season 'Sainz ziet opnieuw belangrijke optie voor 2025 wegvallen'