Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Carlos Sainz

Sainz laat trotse Vasseur stomverbaasd achter: "Dit had niemand verwacht"

Carlos Sainz pakte een knappe zege in Australië. De Spanjaard moest twee weken geleden onder het mes wegens een blindedarmontsteking en stond bij zijn terugkeer gelijk op het hoogste treetje van het podium. Ferrari-teambaas Fred Vasseur is blij en verbaasd tegelijk.

Sainz Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Een sprookje: zo kan de comeback van Carlos Sainz het beste omschreven worden. De Ferrari-coureur moest twee weken geleden geopereerd worden in Saoedi-Arabië een keerde in Australië terug met een zege. Sainz profiteerde optimaal van de uitvalbeurt van Max Verstappen en reed een dijk van een race. Zijn derde Grand Prix-overwinning was daarmee een feit. Het zorgt voor verbazing bij Ferrari-teambaas Fred Vasseur.

"Djedda was een pittig weekend voor Carlos en het team", begint Vasseur zijn verhaal tegenover onder meer RacingNews365. "Zijn herstel is bijzonder. Je moet weten dat hij twee weken geleden in het ziekenhuis lag en we vrijdag nog niet 100% zeker wisten of hij kon rijden. En na een paar rondjes had hij de snelheid al. Dat was onderdeel van het succes. Je kan geen enkele ronde opgeven in de vrije trainingen als je wil presteren. Het is fantastisch, zeker waar Carlos vandaan komt. Niemand had dit resultaat verwacht."

Pushen

Sainz moest begin dit jaar een teleurstelling slikken. Lewis Hamilton gaat in 2025 voor Ferrari rijden, waardoor Sainz zijn stoeltje kwijtraakt. Vasseur vindt het knap hoe hij daar mee omgaat. "In de winter waren we het er over eens dat we zouden pushen tot de laatste ronde van het seizoen. Carlos deed het al fantastisch in Bahrein en blijft het team ook pushen."

Charles Leclerc maakte het feestje compleet voor Ferrari door tweede te worden. Toch was het geen optimaal weekend voor de Monegask, die vooral in de kwalificatie aan het worstelen was. Volgens Vasseur moet er niet te veel achter de prestatie van Leclerc gezocht worden. "We spreken ongeveer over een halve tiende. Het resultaat is één ding, maar het probleem was dat we Oscar Piastri moesten opvangen in de beginfase. Qua tijd was dat niet ideaal, alleen wilden we onze positie op de baan niet verliezen. We creëerden een lastige situatie voor Charles, maar in de laatste stint wist hij meer over de slijtage van de harde band en was hij constant."

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Senna De dood die volgens Ecclestone het einde van de F1 zou betekenen