Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Carlos Sainz

Sainz doorbreekt stilte vanuit ziekenhuis na operatie

Carlos Sainz moet het GP-weekend in Saoedi-Arabië missen vanwege een blindedarmontsteking. Hij laat van zich horen na zijn operatie in Djedda.

Sainz Saudi Arabia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Op woensdag voelde Carlos Sainz zich al niet lekker in Saoedi-Arabië, maar op donderdag stapte hij toch in zijn Ferrari voor de vrije trainingen. Hij klom gesloopt uit zijn auto en ging donderdagavond naar bed in de hoop zich op vrijdag weer fit (genoeg) te voelen voor de kwalificatie.

Niets was minder waar, want de Spanjaard werd gediagnosticeerd met een blindedarmontsteking. Zijn raceweekend zat erop en hij moest zo snel mogelijk onder het mes. In Djedda lag hij vrijdag op de operatietafel, terwijl Oliver Bearman halsoverkop in moest vallen bij Ferrari.

Dat deed de jonge Brit, 18 jaar, met succes. Na zijn operatie laat Sainz van zich horen en heeft hij goed nieuws en mooie woorden voor zijn team. "Ik heb vandaag een smooth operation gehad", zo grapt hij, verwijzend naar zijn catchphrase. "Ik voel me veel beter! Bedankt voor alle lieve berichten en bedankt aan iedereen die voor me heeft gezorgd hier in Saoedi-Arabië, in het bijzonder bij het King Fahad Armed Forces ziekenhuis."

"Een geweldige kwalificatie van Ollie bij zijn gehaaste debuut, wat totaal niet makkelijk is, en ook van 'Lord Perceval', oftewel Charles Leclerc. Succes morgen, Ferrari!", aldus de tweevoudig Grand Prix-winnaar.

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Max in China