Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Sainz luidt al wijzend naar Red Bull de noodklok: "Er moet wat veranderen"

Carlos Sainz ziet dat Ferrari op elk vlak wordt verslagen door Red Bull. Misschien moet zijn team daarom eens goed nadenken over haar concept.

Daar waar de start van het Formule 1-seizoen voor Ferrari desastreus is verlopen - het is voor het Italiaanse team de slechtste seizoensstart sinds de start van het hybride tijdperk - heeft Red Bull de wind in de zeilen. Drie Grands Prix, drie overwinningen en een overduidelijk voordeel op de rest van het Formule 1-veld. Carlos Sainz merkt op dat de grote concurrent op elk mogelijk vlak beter is dan zijn Ferrari. Misschien wordt het dan ook eens tijd om na te denken over een andere weg om in te slaan, denkt Sainz. "Momenteel is Red Bull overal superieur. In de kwalificatie, in de race en op de rechte stukken."

Links en rechts

Maar dat is niet alles volgens de Spanjaard. "Red Bull is superieur in langzame bochten, in snelle bochten, qua bandenmanagement, superieur op de kerbstones en superieur over de hobbels. Het toont aan dat wij duidelijk wat moeten veranderen. We moeten bekijken of we iets totaal anders moeten doen." Sainz denkt wel te weten waar het is misgegaan. "De extreem goede start van het vorige seizoen heeft er denk ik voor gezorgd dat wij dit concept verder hebben gepusht, dit project. Nu realiseren we echter dat Red Bull een duidelijk voordeel heeft, op elk vlak, en dus moeten we links en rechts om ons heen gaan kijken."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"