Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Sainz: "McLaren heeft het lek boven water"

Carlos Sainz staat aan de vooravond van zijn vijfde jaar in de Formule 1 en is inmiddels toe aan zijn derde team in de koningsklasse van de autosport. Samen met nieuwkomer Lando Norris moet hij McLaren weer terug in het zadel helpen, nadat het team volgens de Spanjaard vorig jaar het dieptepunt heeft bereikt.

Het seizoen van 2018 verliep voor de renstal uit Woking bepaald niet zoals verwacht. Na moeizame jaren met de Japanse motorfabrikant Honda moest de samenwerking met Renault voor nieuwe successen gaan zorgen. Dat gebeurde echter niet waarbij de achterstand op de topteams alleen maar groter werd.

Volgens Sainz beleefde McLaren vorig jaar haar dieptepunt, maar verwacht de voormalige teamgenoot van Max Verstappen dat het vanaf nu alleen maar beter zal gaan. "Ik ben ervan overtuigd dat McLaren vorig jaar het dieptepunt heeft bereikt, maar dat ze nu stappen maken met het chassis waardoor het pakket beter wordt. Ik denk dat het team nu in een betere positie verkeert." Vooruit kijkend naar het nieuwe Formule 1-seizoen verwacht de Spanjaard met startnummer 55 dat hij regelmatig een oude bekende zal tegenkomen. Voormalig teamgenoot Daniil Kvyat keert na een jaar afwezigheid namelijk terug in de Formule 1 bij Toro Rosso. "Toro Rosso heeft zich ontwikkeld tot een solide middenmoter waardoor ze onze directe concurrenten zijn, maar ik hoop en denk dat McLaren het lek boven water heeft."

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'