Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Carlos Sainz

Sainz moest diep gaan in gevechten: "Dat was lastig"

Bij elke race waar Carlos Sainz in 2024 aan de start stond, eindigde hij op het podium. Zo ook in Japan, waar hij de nodige inhaalacties plaatste om uiteindelijk op de derde plek te eindigen.

XPB 1270818 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Carlos Sainz is bezig aan een sterk seizoen in de Ferrari. Hij werd alleen even opgehouden door een blindedarmontsteking, maar hij presteert verder maximaal in de rode bolide en weet zich zo goed te profileren voor een zitje voor 2025. Hij reageerde verheugd na een sterke race in Japan, waar hij de derde plek pakte.

"Ik had een goede race om eerlijk te zijn en ik ben erg bij. Het was best lastig met de bandenslijtage, maar toen de wolken kwamen werd de slijtage een stuk minder. En op een moment dacht ik dat een strategie met één stop misschien sneller was, terwijl wij twee stops deden."

"Ik moest een hoop auto's inhalen vandaag, terwijl dat altijd lastig is op Suzuka. Je moet de laatste chicane echt goed aanpakken om zo een goede aanloop te hebben naar de eerste bocht. Ik kon telkens mijn aanval afronden, maar het was zwaar", zo legt de Spanjaard uit.

Sainz maakte dus twee pitstops en moest nog een hoop coureurs voorbij in zijn laatste stint. "Ik vond het leuk, maar ik dacht dat het heel moeilijk zou worden om terug te komen de vierde of zelfs de derde plek, gezien het feit hoe lastig het zou zijn om de Mercedes in te halen en hoe moeilijk het was om de auto's te volgen."

"Ik wist dat ik een grote delta nodig had om Lando Norris en Charles Leclerc te benaderen en uiteindelijk lukte het me om snel te zijn op die harde band. Ik vond het erg fijn dat de harde band me een goed gevoel gaf om te pushen en dat ik de inhaalacties kon maken om voor het podium te gaan."

Praat mee!

Viaplay
x
Silly Season 'Sainz ziet opnieuw belangrijke optie voor 2025 wegvallen'