Sainz na crash: 'Klein foutje, grote gevolgen'

06 okt. 2017 11:45 Wanda Bisschop 0 reacties
Carlos Sainz is bezig aan zijn laatste races in dienst van Toro Rosso. De Spanjaard haalde dit Formule 1 seizoen al 48 punten maar een top 10 klassering tijdens de GP van Japan wordt lastig. Sainz moet namelijk een gridstraf van 20 plekken incasseren vanwege allerlei nieuwe onderdelen op zijn Toro Rosso en start daardoor vrijwel achteraan.

Carlos Sainz hoopt op een betere zaterdag na een slechte vrijdag

Het raceweekend in Japan begon dus al niet goed voor de Toro Rosso coureur maar zijn crash tijdens de eerste vrije training leverde nog meer werk op voor zijn team.

Sainz verloor de controle over zijn Toro Rosso op een vrij knullige manier waardoor hij voor code rood in de eerste vrije training zorgde. Hierdoor moesten zijn engineers flink aan de bak om de auto op tijd klaar te krijgen voor de tweede vrije training.

In de verregende tweede sessie kwam Sainz alleen voor een installatierondje op de baan. De Spanjaard spreekt dan ook van een lastige vrijdag op het circuit van Suzuka.

"Mijn crash in VT1 was echt balen en had ik ook totaal niet verwacht. Ik raakte de buitenkant van de kerbstone waardoor ik spinde. Op tv zag het er vrij heftig uit maar het viel gelukkig allemaal wel mee. Op dit circuit heeft een klein foutje echter al direct grote gevolgen helaas."

"Mijn team heeft geweldig werk geleverd door de auto op tijd klaar te krijgen voor de tweede vrije training. Alleen regende het zo hard dat we niet verder kwamen dan een installatierondje. Hopelijk gaat het op zaterdag een stuk beter!"

Bekijk hier de video van de crash

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen