© Renault F1

Nieuwsoverzicht

Sainz niet ontdaan door keuze Red Bull: "Ik kan niet ongelukkig zijn"

24 aug. 2018 13:20 René Oudman 1 reacties
Het seizoen 2010 was het eerste jaar dat Carlos Sainz, destijds 15 jaar oud, gehuld ging in de kleuren van Red Bull. De Spanjaard wist de ladder van de juniorklassen van de autosport met succes te beklimmen, om vijf jaar later zijn Formule 1-debuut te maken voor Scuderia Toro Rosso. In een ideaalwereld zou een promotie naar Red Bull Racing volgen, maar die blijft uit. Pierre Gasly neemt de opengevallen plek van Daniel Ricciardo in, Sainz verlaat Red Bull en trekt naar McLaren.

Wrok koestert Sainz echter niet en ook van een slechte nasmaak is geen sprake. "Het is onmogelijk om teleurgesteld te zijn in de wetenschap volgend jaar voor een team als McLaren te mogen rijden", spreekt Sainz op het circuit Spa-Francorchamps tijdens het Belgische Grand Prix-weekend. "Het is een jongensdroom die uitkomt, daarom kan ik gewoonweg niet ongelukkig zijn."

Sainz erkent dat zijn ambities in het verleden wel degelijk bij Red Bull lagen, maar nieuwe ontwikkelingen hebben hem een andere kijk op zaken gegeven. "Oké, ik heb jarenlang deel uit mogen maken van de Red Bull-familie en voor lange tijd heb ik een plekje bij het hoofdteam nagestreefd, maar als een coureur zijnde is racen voor McLaren tevens een grote uitdaging", besluit de Spanjaard.

Na bijna drie seizoenen voor Toro Rosso te hebben geracet verkaste Sainz vorig jaar voor aanvang van de Amerikaanse Grand Prix naar Renault, het team waarvoor hij ook het seizoen 2018 afwerkt. Even ging het gerucht dat Sainz voor de GP van Hongarije al zou overstappen naar McLaren, maar dat kon vanwege verschillende factoren geen doorgang vinden.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen