© Renault F1

Nieuwsoverzicht

Sainz: 'Nieuw asfalt Barcelona twee seconden per ronde sneller'

05 mrt. 2018 08:35 Jan van der Burgt 0 reacties
Volgens Carlos Sainz is het nieuwe asfalt van het Circuit de Barcelona twee seconden per ronde sneller. Dat kwam er vorige week nog niet uit, maar Sainz verwacht dat daar deze week verandering in komt.

Sainz noemt vernieuwd circuit 'indrukwekkend snel'

Door het koude en natte weer van de eerste testweek werden er nog geen hele indrukwekkende rondetijden gereden. Dat terwijl de baan in Barcelona in potentie twee seconden sneller moet zijn door het nieuwe asfalt wat er afgelopen winter is neergelegd.

Dat beweert in ieder geval Carlos Sainz, zo meldt Crash.net: "Met de banden op de juiste arbeidstemperatuur is de baan twee seconden sneller. Vrienden van mij kwamen tot die conclusie toen ze hier met diverse racecategorieën hun rondjes kwamen rijden."

Volgens de Spanjaard in Franse dienst is door de aanpassingen het Circuit de Barcelona een compleet andere baan geworden.

"Onder andere de balans en de slijtage van de banden zijn compleet anders ten opzichte van vorig jaar. De kerbstones zijn aangepast en de hellingshoeken van de bochten wijken iets af ten opzichte van vorig jaar. Een compleet ander circuit", zo herhaalt Sainz.

"Een rondje hier is nu echt indrukwekkend snel. Dat zullen we zeker te zien krijgen als de temperaturen weer normaal worden."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen