Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Sainz: "Nieuwe McLaren wordt geen kopie van Red Bull"

Formule 1-teams moeten vindingrijk zijn bij de ontwikkeling van hun bolides. McLaren zat het afgelopen jaar in de hoek waar de klappen vallen en gooit het ontwerp van de nieuwe bolide over een andere boeg. Een kopie van de Red Bull zal het niet worden, voorspelt Carlos Sainz.

De McLaren MCL33 was de grootste teleurstelling van 2018. Het Britse team riep voorafgaand aan het seizoen dat het helemaal klaar was voor een terugkeer in de top van de F1 en droomde zelfs van een tweede positie in het WK. Na een zeer pover seizoen is er hard ingegrepen bij het Britse team. Een compleet rijdersduo, met Lando Norris en Carlos Sainz, verschijnt aan de start in 2019. Ook achter de schermen zijn diverse nieuwe gezichten binnen het team. Het ontwerpteam heeft het voor 2019 over een andere boeg gegooid, maar Sainz spreekt geruchten tegen dat de nieuwe McLaren een kopie wordt van de RB14 van Red Bull.

"Ik denk dat het overtrokken is om te zeggen dat het team een chassis van de concurrent kopieert. Natuurlijk zullen er bepaalde ideeën van andere teams toegepast worden. Dat gebeurt overal in de Formule 1 en in andere raceklassen", laat de Spanjaard weten. Met de Renault-motor achterin de McLaren hoopt het team volgend jaar echt de weg omhoog terug te vinden. "Men heeft veel geleerd van de fouten van vorig jaar. Om die reden is iedereen erg ongeduldig voor het nieuwe seizoen. Hoe goed de auto wordt? Ik denk dat we realistisch moeten zijn en zelfs het vechten voor podiumposities lastig wordt. We zouden competitief moeten zijn in het middenveld, dat is onze doelstelling."

Viaplay
x
LIVE Eerste vrije training Formule 1 GP China 2024