Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Sainz noemt oplossing voor controversiële gevechten: "Dan kunnen we dat niet meer doen"

De Grand Prix van Brazilië is al enkele dagen voorbij, maar het incident tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton doet nog steeds stof opwaaien. Carlos Sainz werd gevraagd naar zijn mening en geeft meteen de oplossing voor het probleem in de toekomst.

Lewis Hamilton probeert in de 48ste ronde van de race in Sao Paulo Max Verstappen in te halen. De Mercedes-coureur tracht de Nederlander buiten om in te halen in bocht vier. De Red Bull-coureur remt echter laat en beide coureurs schieten van de baan af. Enkele ronde later lukt het Hamilton alsnog om de Limburger in te halen, maar de eerdere inhaalpoging is nog steeds niet vergeten. Zo liet Mercedes eerder weten in beroep te gaan tegen het besluit van de stewards . Carlos Sainz denkt dat het probleem in de toekomst voorkomen kan worden. "Er moet gewoon een grindbak komen bij bocht vier, dan is het probleem opgelost", aldus Sainz tegen onder meer RacingNews365 . "Je zag zondag bij de start ook een aantal auto's wijd gaan in bocht vier, wij deden dat ook. Als daar een grindbak had gelegen, hadden we dat niet kunnen doen."

Coureurs willen meer grindbakken in F1

"Dan is het ook geen probleem voor de stewards, voor Michael Masi, voor Lewis, voor Max of voor ons", legt de Ferrari-man uit. Sainz geeft aan dat de coureurs graag meer grindbakken zouden zien, maar dat de wedstrijdleiding daar nog niet in voorziet. "Wij blijven vragen om grindbakken en we hopen dat ze in de toekomst worden geplaatst. Zeker op een circuit als in Sao Paulo, waar MotoGP niet rijdt, daar zien we graag grindbakken. Dan kunnen we ook nooit zo laat remmen in bocht vier." Hij wordt bijgestaan door zijn teamgenoot Charles Leclerc. "Ik ben het daar compleet mee eens, ik heb er niks aan toe te voegen." De F1-coureurs komen 19 december weer in actie voor de Grand Prix van Qatar op opnieuw een circuit met veel uitloopstroken.

Viaplay
x
RN365-podcast Hongerige Verstappen jaagt op primeur in onvoorspelbaar China