Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Carlos Sainz

Sainz noemt oplossing voor controversiële gevechten: "Dan kunnen we dat niet meer doen"

De Grand Prix van Brazilië is al enkele dagen voorbij, maar het incident tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton doet nog steeds stof opwaaien. Carlos Sainz werd gevraagd naar zijn mening en geeft meteen de oplossing voor het probleem in de toekomst.

Lewis Hamilton probeert in de 48ste ronde van de race in Sao Paulo Max Verstappen in te halen. De Mercedes-coureur tracht de Nederlander buiten om in te halen in bocht vier. De Red Bull-coureur remt echter laat en beide coureurs schieten van de baan af.

Enkele ronde later lukt het Hamilton alsnog om de Limburger in te halen, maar de eerdere inhaalpoging is nog steeds niet vergeten. Zo liet Mercedes eerder weten in beroep te gaan tegen het besluit van de stewards. Carlos Sainz denkt dat het probleem in de toekomst voorkomen kan worden.

"Er moet gewoon een grindbak komen bij bocht vier, dan is het probleem opgelost", aldus Sainz tegen onder meer RacingNews365. "Je zag zondag bij de start ook een aantal auto's wijd gaan in bocht vier, wij deden dat ook. Als daar een grindbak had gelegen, hadden we dat niet kunnen doen."

Coureurs willen meer grindbakken in F1

"Dan is het ook geen probleem voor de stewards, voor Michael Masi, voor Lewis, voor Max of voor ons", legt de Ferrari-man uit. Sainz geeft aan dat de coureurs graag meer grindbakken zouden zien, maar dat de wedstrijdleiding daar nog niet in voorziet.

"Wij blijven vragen om grindbakken en we hopen dat ze in de toekomst worden geplaatst. Zeker op een circuit als in Sao Paulo, waar MotoGP niet rijdt, daar zien we graag grindbakken. Dan kunnen we ook nooit zo laat remmen in bocht vier."

Hij wordt bijgestaan door zijn teamgenoot Charles Leclerc. "Ik ben het daar compleet mee eens, ik heb er niks aan toe te voegen." De F1-coureurs komen 19 december weer in actie voor de Grand Prix van Qatar op opnieuw een circuit met veel uitloopstroken.

Ook interessant:

Coronel: "Doe dat en dan vreet Verstappen Hamilton op!"

Tom Coronel is nog steeds van mening dat Max Verstappen op dit moment de beste coureur is en Lewis Hamilton de coureurs met de beste bolide. Hij weet dan ook wel een scenario waarin Max de Mercedes-coureur zou verpletteren, zo legt hij in de onderstaande video uit.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Carlos Sainz

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Brazilië 2021 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Radiotranscript Stilte Verstappen en irritatie Perez bij interne Red Bull-strijd om snelste ronde