© Renault

Nieuwsoverzicht

Sainz: 'Nog een ronde en ik had Vettel ingehaald'

17 apr. 2018 07:00 Koen Bakker 0 reacties
Carlos Sainz eindigde de Grand Prix van China als negende op maar een halve seconde van Ferrari-coureur Sebastian Vettel. Sainz denkt nu dat hij zijn Renault voor Vettel had gekregen als de GP nog een ronde langer duurde.

Carlos Sainz moet werken aan vertrouwen in RS18

Carlos Sainz staat op het moment 3-0 achter in zowel de race- als kwalificatie-uitslagen ten opzichte van zijn teamgenoot Nico Hulkenberg. Dat neemt niet weg dat de negende plaats bij de Grand Prix van China een prima resultaat was voor de Spanjaard.

Sainz kijkt dan ook tevreden terug op het weekend: "Het is mooi dat we opnieuw een dubbele puntenscore hebben gehaald."

Sainz had gedurende de Grand Prix net als het hele veld last van de hoge bandenslijtage: "De start was goed totdat Ricciardo mij afkneep en ik moest afremmen. Daardoor zakte ik wat terug. Mijn banden sleten ontzettend snel, maar aan het einde was daar ineens de Ferrari van Sebastian Vettel. Als de race nog een rondje langer geduurd had, dan had ik hem te grazen genomen."

Sainz geeft aan dat hij aan het werk moet met het team: "We mogen tevreden zijn met de punten, maar het vertrouwen in de auto moet groter worden. Ik ga met mijn engineers aan de slag om dat te bewerkstelligen." 

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen