Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2020

Sainz ongenaakbaar in vijfde etappe vijf Dakar Rally, Alonso zevende

In de vijfde etappe van de Dakar Rally kon niemand het opnemen tegen Carlos Sainz. In zijn Mini was de Spaanse rallycoureur vanaf halverwege de proef veruit de snelste van iedereen.

Carlos Sainz Dakar 2020
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Flavien Duhamel/Red Bull Content Pool

Waar Carlos Sainz op de vierde dag enkele minuten toe moest geven op teamgenoot Stephane Peterhansel, komt de legendarische coureur op dag vijf van de Dakar Rally voor de tweede maal deze editie als beste uit de bus. De Spanjaard kende aan het begin van de proef enige vertraging, maar werkte zich vanaf de zestiende positie terug om halverwege de etappe aan de leiding te gaan. Sainz bleef op volle toeren doorknallen en zette concurrent Nasser Al-Attiyah, die tweede werd, op drie minuten.

Met zijn overwinning in de vijfde etappe vergroot Sainz zijn leiding in het klassement. De Mini-coureur heeft na afloop van de vijfde proef 5m59s voorsprong op Toyota-kopman Al-Attiyah.

De goede vorm van Peterhansel verdween op dag vijf als sneeuw voor de zon. Waar de Fransman, die de Dakar Rally al dertien maal won in zijn carrière, gisteren nog verreweg de snelste was, kwam hij in de vijfde rit niet verder dan de derde plaats. De eindzege lijkt wel te gaan tussen deze drie coureurs, het trio is zeer aan elkaar gewaagd en zit in het klassement binnen zeven minuten van elkaar.

Nederlander Bernhard ten Brinke wordt nog altijd geteisterd door griep. De man uit Zeddam voelde zich gisteren al niet lekker en in de vijfde etappe was het er duidelijk niet beter op geworden. Ten Brinke gaf aan het eind van de rit naar Hi'la liefst twintig minuten toe op winnaar Sainz, waardoor hij eenzaam als achtste staat in het klassement op ruim een uur van de Spanjaard.

Fernando Alonso kon redelijk meekomen. De voormalig Formule 1-coureur reed aanvankelijk buiten de top tien, maar wist zich gedurende de proef op te werken tot de zevende positie. In het klassement bezet de Spanjaard de veertiende positie, hij staat op ruim drie uur van de leider.

Op moment van schrijven zijn Tim en Tom Coronel met 'The Beast 3.0' op Ten Brinke na de beste Nederlanders. De heren van het Maxxis Dakar Team liggen bij het vierde meetpunt op 35 minuten van de etappewinnaar. Erik van Loon voelt in de vijfde rit de gevolgen van zijn crash in de vierde etappe nog. Van Loon moest al vroeg in de proef stoppen om zijn auto te repareren.

Plaats Coureur Achterstand
1. Carlos Sainz -
2. Nasser Al-Attiyah 5m59s (+ 3 min. penalty)
3. Stephane Peterhansel 17m53s
4. Yazeed al Rahji 31m39s (+ 2 min. penalty)
5. Orlando Terranova 32m05s
8. Bernhard ten Brinke 1u04m54s

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi