Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Australië 2024

Sainz op zijn Verstappens naar dominante zege in dramarace Red Bull

Max Verstappen is er niet in geslaagd nieuwe records te vestigen. De Red Bull-coureur was de eerste uitvaller van de Formule 1 GP van Australië en moest de overwinning aan Carlos Sainz laten.

Sainz Verstappen Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De start van de Formule 1 Grand Prix van Australië verloopt gemoedelijk zonder enige vorm van schade. Een saaie race lijkt dan in het verschiet te leggen, maar het is Carlos Sainz die direct aanhaakt bij Max Verstappen om vervolgens effectief gebruik te maken van het eerder vrijgegeven DRS-systeem. Verstappen naar P2.

In de vierde ronde vervolgens zien we de rem rechtsachter van Verstappen steeds zwaarder roken, met dikke vlammen in de pitstraat tot gevolg. De rem is aan flarden en de naam van Verstappen wordt genoteerd als eerste uitvaller van de dag. Woedend is hij, maar niet veel later zien we hem ogenschijnlijk al een stuk kalmer terug aan de pitmuur.

Zonder Verstappen zien we dat Sainz toch redelijk eenvoudig het verschil maakt aan kop van het veld, terwijl Perez machteloos is in zijn missie terrein goed te maken. Ook Lewis Hamilton komt niet verder naar voren als hij met een kapotte aandrijving de tweede uitvaller van de dag is. Fernando Alonso profiteert van een voordelige stop tijdens de virtual safety car, terwijl Perez enkel meer tijd verliest.

Vooraan mocht Charles Leclerc rond die pitstops even aanhaken bij zijn teamgenoot, maar daarna bouwt de Spanjaard toch weer een marge op van liefst tien seconden. Het doet Verstappen-achtig aan en dat slechts twee weken na zijn operatie.

Uitslag Race - Australië

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Zo tekent zich zonder Red Bull aan kop duidelijk af hoe de rangorde op dit moment is met Ferrari nog net een slag vóór McLaren. Die twee teams vormen dan ook de top vier met Sergio Perez daar pas achter en dat in een race waarin de schade voor Red Bull had moeten beperken. Een tweede plaats had hem de WK-leiding opgeleverd.

De race kent nog een staartje met een een stevige zware klapper voor Mercedes-coureur George Russell. Hij gaat op typische Melbourne-wijze van de baan, maar blijft zelf gelukkig ongedeerd. De race eindigt zodoende onder geel.

Iets verder naar achteren valt de naam van Yuki Tsunoda op door voor de eerste punten van het jaar voor Visa Cash App RB te zorgen in een race waarin thuisrijder Daniel Ricciardo opnieuw compleet onzichtbaar is.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'