Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Carlos Sainz

Sainz ziet Red Bull aan de horizon verdwijnen: "Ze zijn áltijd supersnel op zondag"

Carlos Sainz was de beste Ferrari-coureur op de zaterdag en zette zijn rode bolide op de vierde startplek neer. De Spanjaard ziet dat Suzuka zeker niet de beste baan is voor Ferrari en voorziet dat de Scuderia vooral een strijd met McLaren.

Sainz Qualifying Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Ferrari had moeite om de pure snelheid te vinden tijdens de kwalificatie, terwijl het team er wel goed uitzag op de longruns. Carlos Sainz kwam tot P4 in de kwalificatie en ziet daarin de positieve punten. "Vorig jaar was ik één seconde langzamer dan de poletijd en nu zit ik er min of meer een halve seconde vanaf. Ik denk dat er een stap is gezet en de vooruitgang is daar. Het is alleen zo dat Suzuka waarschijnlijk de meest lastige baan is voor ons als het gaat om pure performance", zo legt Sainz uit aan diverse media waaronder RacingNews365.

"Het is duidelijk dat Red Bull en McLaren in de lange hogesnelheidsbochten nog steeds een duidelijke stap voor liggen op ons. Hopelijk kunnen we morgen vechten voor het podium, al denk ik dat Red Bull in de race nog steeds buiten bereik is." En dat terwijl het voormalige team van Sainz, McLaren, ook in de kwalificatie niet was bij te houden. Het verschil tussen Lando Norris (P3) en de Spanjaard was twee tienden.

"En dat is veel op Suzuka. Als je iemand een voorsprong van twee tienden heeft in de kwalificatie, is het onmogelijk om hem te verslaan. Dus hopelijk kunnen we het morgen goedmaken. De baanpositie op Suzuka is belangrijk, maar met de strategie kunnen we ze hopelijk een beetje onder druk zetten en met ze vechten", zo maakt Sainz zich op voor de strijd met McLaren.

Positiviteit

Red Bull ligt volgens de Spanjaard te ver voor. Al zag Ferrari er juist goed uit op de longrun, terwijl de Oostenrijkse renstal daar niet zo zeker over was. "Ze zijn een stuk beter", zo weet Sainz. "Wij reden waarschijnlijk met wat minder brandstof op de vrijdag, maar Red Bull is altijd heel erg langzaam op vrijdag. Het lijkt er altijd op dat we ze kunnen verslaan op zondag, maar dan staan ze aan het einde van de race 20 seconden voor ons. Ze zijn altijd supersnel op zondag. Misschien zitten we er wat dichter bij, maar het is niet zo dat we morgen een halve seconde in onze racepace vinden."

En dat terwijl er juist zoveel positiviteit heerste bij de Scuderia na de 1-2 in Melbourne. Al is Sainz vooral realistisch over zijn kansen in Japan. "Ik weet dat we op een circuit als Suzuka geen seconde hebben gevonden ten opzichte van vorig jaar en het zou dus altijd lastig worden. Al ben ik erg blij met hoe de auto dit jaar aanvoelt. Maar we moeten nog een stap maken op dit soort banen. Al heb ik vandaag een paar hele nette, goede rondjes gereden waardoor ik een goede uitgangspositie heb om morgen te vechten."

Daarna deelt de Spanjaard nog meer complimenten uit aan zichzelf. "Ik heb het vandaag eerlijk gezegd echt goed gedaan, het was een van die goede sessies. Hopelijk zitten we in de race wat dichter bij McLaren, maar in de kwalificatie was de 1:28.6 het maximaal haalbare", zo sluit Sainz af.

Praat mee!

Viaplay
x
Max Marko weet het zeker: "Dan had Verstappen nooit gewonnen in Imola"