© Renault F1

Nieuwsoverzicht

Sainz: "Red Bull heeft het recht om haar rijders onder druk te zetten"

07 aug. 2018 18:45 René Oudman 0 reacties
Dat je bij Red Bull moet presteren omdat je anders de laan uitvliegt, is bekend - vraag dat maar aan bijvoorbeeld Daniil Kvyat. Carlos Sainz, zelf (nog) een Red Bull-coureur - hij is momenteel uitgeleend aan Renault - meent dat het energiedrankjesconcern er alle recht toe heeft om haar rijders onder zoveel druk te zetten.

"Het is vrij logisch dat ze dat doen", zegt Sainz in een lang interview met Auto, Motor und Sport. "Red Bull heeft bijvoorbeeld al ontzettend veel geld in mijn carrière geïnvesteerd, en daarom heb ik het tot de Formule 1 weten te schoppen. Dat is de reden dat ze ook wat meer van mij mogen verwachten. Ik heb de Red Bull-druk altijd geaccepteerd, en heb er tevens veel van kunnen leren."

Op dit moment staan er vijf Formule 1-coureurs bij Red Bull onder contract, eentje daarvan vertrekt aan het einde van dit seizoen naar Renault - dat is uiteraard Daniel Ricciardo. Max Verstappen, Pierre Gasly, Brendon Hartley en Sainz vormen het overige kwartet. In de juniorklassen beschikt Red Bull over Nirei Fukuzumi (Formule 2, geen juniorrijder), Daniel Ticktum (Formule 3), Neil Verhagen (Formule Renault 2.0 Eurocup), Jack Doohan en Dennis Hauger (Formule 4).

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen