Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Sainz: "Relatie met Max Verstappen veel beter dan mensen denken"

De allereerste Formule 1-teamgenoot van Max Verstappen was Carlos Sainz. De huidige Renault-coureur begon evenals de Nederlander zijn carrière in de koningsklasse van de autosport bij het team van Toro Rosso, in het seizoen 2015. Sainz en Verstappen clashten meerdere keren, maar zijn volgens de Spanjaard tot op de dag van vandaag vrienden.

De 24-jarige Sainz liet tijdens een live online vraaggesprek van werkgever Renault weten dat zijn relatie met Max Verstappen 'veel beter is' dan menig Formule 1-fan denkt.

In eerste instantie krijgt Sainz de vraag wie hij als de betere teamgenoot beschouwt, zijn huidige collega Nico Hülkenberg of oud-stalmaat Verstappen. "Dat is een lastige vraag", zegt de Spanjaard, die na eventjes nadenken met een bijzonder antwoord op de proppen komt. "In 2015 waren Max en ik beiden nieuw in de F1, dus alles wat gold was de titel 'beste nieuwkomer'. Nu is de situatie behoorlijk anders." Zodoende wijst Sainz Hülkenberg aan als de teamgenoot waar hij de meeste kopzorgen van heeft. "Nico heeft zo ontzettend veel ervaring", looft Sainz zijn huidige collega, die hij voor volgend jaar overigens in zal moeten wisselen voor Lando Norris. "Nico is een lastigere teammaat, maar niet vanwege talent of pure snelheid. Het zit 'm in de situatie waarin we ons nu bevinden." Even leek het erop dat Sainz en Verstappen voor 2019 weer teammaten konden worden. Red Bull Racing zocht immers naar een coureur, toen Daniel Ricciardo aankondigde na dit seizoen te vertrekken. "Dat was interessant geweest! Jullie weten allemaal dat het een mogelijkheid was, maar dat het uiteindelijk niet is gebeurd." Sainz verbrak zijn banden met Red Bull en verkast na dit jaar naar McLaren, Toro Rosso-rijder Pierre Gasly krijgt de kans zich te bewijzen naast Verstappen. Sainz ziet zijn kans schoon om roddels uit de wereld te helpen. "Mensen die denken dat wij niet goed met elkaar kunnen opschieten, hebben het bij het verkeerde eind. Ik kan veel beter met Max dan menigeen denkt. Ik had altijd een goede relatie met hem en in de paddock kunnen we goed samen. Het zou leuk zijn geweest om weer teammaten te zijn, ook al was het wel intens geweest. Dat is nu eenmaal altijd het geval bij teaminterne duels."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden