Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Carlos Sainz

Sainz: "Relatie met Norris is voorlopig uitstekend"

Carlos Sainz en Lando Norris vormen dit seizoen het vrolijkste rijdersduo op de Formule 1-grid. Volgens Sainz is de relatie tussen de twee niet gespeeld, maar kan er afhankelijk van de resultaten wel een verandering komen in de verhouding tussen de twee teamgenoten.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © McLaren

Sainz laat tegenover Sky Sport Italia weten dat hij het getroffen heeft met een teamgenoot als Lando Norris: "Lando en ik houden elkaar vaak voor de gek en dat maakt onze werkrelatie wel uniek, bij mijn vorige teamgenoten kon ik namelijk niet zoveel grappen uithalen, doordat de verhoudingen met die coureurs anders lagen. Norris is daarentegen een persoon die het juist leuk vindt om buiten de baan veel lol te hebben en zo sta ik er ook in."

Toch ziet ook de Spanjaard in dat door de stijgende lijn van McLaren de verhouding tussen de twee teamgenoten snel kan veranderen. "Voorlopig is mijn relatie met Norris uitstekend, maar natuurlijk zou de verhouding wel veranderen, mochten we gaan strijden voor podiumplekken of overwinningen. Dan wordt alles natuurlijk op scherpst van de snede uitgevochten met elkaar en dat verandert automatisch de verhouding tussen twee coureurs."

"Laat wel duidelijk zijn dat we nu ook allebei hard strijden tegen elkaar, maar wanneer het om een podiumplaats of een overwinning gaat is een strijd nu eenmaal anders dan voor lagere klasseringen. Toch doe ik er ook nu alles aan om Lando op de baan te verslaan, hij is en blijft mijn teamgenoot en die moet je zien te verslaan", aldus de strijdvaardige Sainz die zich momenteel klaarmaakt voor het slotstuk van het seizoen.

De vijfentwintigjarige Spanjaard kan nog altijd als zesde eindigen in de strijd om het kampioenschap. Dan zal de McLaren-rijder echter wel af moeten rekenen met Alexander Albon die momenteel vier punten meer heeft dan Sainz.

1 reactie