© Renault F1

Nieuwsoverzicht

Sainz: 'Renault zit dichter bij de top drie teams'

03 mrt. 2018 12:33 Ruud Dimmers 0 reacties
Het Formule 1 team van Renault is tot op heden nog een vraagteken. Het begon sterk aan de testweek, maar verkeerde ook vaak in de anonimiteit. Carlos Sainz is er echter van overtuigd dat het team met de R.S.18 een volgende stap gezet heeft.

Kan Renault de volgende stap maken?

Voor de Formule 1 zou het goed zijn als de top breder wordt. Na vier dominante jaren van Mercedes hunkeren fans naar spannende races. Vorig jaar was alleen Ferrari op regelmatige basis in staat om mee te knokken. Dit jaar is de hoop gevestigd op Red Bull en een aantal mensen droomt zelfs van Renault of McLaren.

Carlos Sainz heeft vertrouwen dat Renault het gat met de 'grote drie' verder kan dichten. Met de betrouwbaarheid lijkt het vooralsnog goed te zitten, zo legde het team 273 ronden af in de eerste week.

"Ik weet niet hoe groot het gat is, maar ik ben ervan overtuigd dat het team de volgende stap kan zetten. We willen dichterbij komen aan de leiders", laat Sainz weten.

Vorig jaar werd Renault zesde en kende het enkele aardige races. Het gat met de leiders was echter nog gigantisch.

"Ik denk dat we toen 1,5 seconde per ronde tekort kwamen. Dit jaar willen we dichterbij zitten en we hebben de capaciteiten om dat te realiseren." 

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen