Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Sainz: 'Renault zit dichter bij de top drie teams'

Het Formule 1 team van Renault is tot op heden nog een vraagteken. Het begon sterk aan de testweek, maar verkeerde ook vaak in de anonimiteit. Carlos Sainz is er echter van overtuigd dat het team met de R.S.18 een volgende stap gezet heeft.

Voor de Formule 1 zou het goed zijn als de top breder wordt. Na vier dominante jaren van Mercedes hunkeren fans naar spannende races. Vorig jaar was alleen Ferrari op regelmatige basis in staat om mee te knokken. Dit jaar is de hoop gevestigd op Red Bull en een aantal mensen droomt zelfs van Renault of McLaren. Carlos Sainz heeft vertrouwen dat Renault het gat met de 'grote drie' verder kan dichten. Met de betrouwbaarheid lijkt het vooralsnog goed te zitten, zo legde het team 273 ronden af in de eerste week.

"Ik weet niet hoe groot het gat is, maar ik ben ervan overtuigd dat het team de volgende stap kan zetten. We willen dichterbij komen aan de leiders", laat Sainz weten. Vorig jaar werd Renault zesde en kende het enkele aardige races. Het gat met de leiders was echter nog gigantisch. "Ik denk dat we toen 1,5 seconde per ronde tekort kwamen. Dit jaar willen we dichterbij zitten en we hebben de capaciteiten om dat te realiseren."

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'