Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Sainz richt zijn pijlen op Verstappen: "Gaan de druk opvoeren"

Carlos Sainz doet niet meer mee in de strijd om de wereldtitel van 2022. Hij kan als teamgenoot van Charles Leclerc nog wel van strategisch belang zijn voor zijn teamgenoot en natuurlijk voor de constructeurstitel. Zijn doel in de komende races is dan ook duidelijk: het Max Verstappen zo moeilijk mogelijk maken tijdens de laatste races.

Max Verstappen is de laatste races aan het domineren en met vijf Grand Prix-overwinningen op rij komt zijn tweede wereldtitel wel heel dichtbij. Ferrari probeert tevergeefs een tegenaanval in te zetten, maar verder dan de tweede of derde plaats komen Charles Leclerc en Carlos Sainz vooralsnog niet. Laatstgenoemde doet sowieso niet meer mee in de strijd voor de wereldtitel van 2022. Wel denkt Sainz zeer belangrijk te kunnen zijn in de slotfase van het huidige Formule 1-seizoen. "We worden steeds competitiever en ik hoop dat we in Singapore de druk vol op Max kunnen zetten", zegt hij voor de microfoon van onder andere RacingNews365. "In Italië hadden we dat ook kunnen doen als ik vooraan het veld reed. Dan hadden we kunnen spelen met wat verschillende strategieën."

Ferrari vol in de aanval tijdens GP Singapore

Na een korte pauze in de Formule 1 is het op zondag 2 oktober tijd voor de GP van Singapore. In één van de laatste zes races kan Verstappen zijn tweede wereldtitel veroveren, maar Sainz wil er alles aan doen om met teamgenoot Leclerc voor de 1-2 te gaan. "Hopelijk vechten we daar weer voor de overwinning", aldus de Spanjaard. "We zullen Max meer onder druk gaan zetten. Het is overduidelijk dat Charles en ik dat kunnen doen in de kwalificatie. Ik denk dat we met twee auto's aan de voorkant van het veld wat meer kunnen 'spelen' met de mogelijkheden, dus dat wordt ook het doel in Singapore. Vanaf daar gaan we het zien", zo sluit Sainz af.

Viaplay
x
Live Reacties na dominante sprintrace overwinning Verstappen