Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Sainz: 'Rondetijd Hamilton beangstigend'

Rondetijden zeggen tijdens wintertests doorgaans niet zo veel, maar Carlos Sainz is wel degelijk onder de indruk van het tempo van Mercedes.

De Spaanse Reanult-coureur noemde de rondetijd van die Hamilton op donderdagmiddag reed 'beangstigend snel'. Sainz rekent zijn eigen Renault tot de snellere teams, maar weet dat ze nog niet van het kaliber Mercedes/Ferrari zijn. "Er zijn naast de drie grote teams maar weinig teams die snel waren op de medium-compound, maar wij waren er wel één van" , zo citeert El Mundo Deportivo de Spanjaard. "Dat is natuurlijk een positief signaal, maar het is geen geheim dat Mercedes en Ferrari er bovenuit steken en in Australië waarschijnlijk met elkaar om de poleposition zullen knokken."

Sainz verwacht dat die twee teams aan het begin van het seizoen de overwinningen onderling zullen verdelen: "Ferrari en Mercdes hebben nu al zo'n hoog niveau laten zien. Het wordt echt lastig voor ons, voor McLaren en zelfs voor Red Bull om dat te benaderen." Een podiumplaats dan misschien voor Renault? "Ik zou wel willen, maar één podiumplaats zegt niet zoveel. Ik geef de voorkeur aan 21 goede races, dan één race op het podium." Sainz zegt naast de strijd met de concurrentie ook uit te kijken naar het gevecht met zijn teamgenoot Nico Hülkenberg: "Het wordt niet makkelijk hem te verslaan, maar ik heb vertrouwen in mijn eigen kunnen. Vorig jaar zat ik immers al dichtbij hem in een auto die voor hem op maat was gemaakt."

Viaplay
x
Max Hezemans: "Newey wil met Hamilton Verstappen verslaan"