Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Carlos Sainz

Sainz spreekt wilde Audi-geruchten tegen

Carlos Sainz is en blijft een belangrijke spil tijdens Silly Season voor 2025. De Ferrari-coureur heeft nog geen zitje voor het komende jaar, terwijl er steeds meer opties wegvallen.

Sainz China
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Als je nog werkloos bent voor het komende Formule 1-jaar, dan kun je je het beste maar gelijk goed laten zien aan het begin van het jaar. Carlos Sainz vatte gelijk de koe bij de horens en staat na vier races in 2024 op drie podiumplekken. De Spanjaard miste namelijk de race in Saoedi-Arabië vanwege een blindedarmontsteking, maar twee weken later pakte hij al de overwinning in Australië.

De Spanjaard wordt voor 2025 onder meer genoemd bij Mercedes en Red Bull, al is het duidelijk dat het toekomstige fabrieksteam van Audi, het huidige Stake F1, hem heel graag wil hebben. Op donderdag meldden diverse Spaanse media dat Sainz een aanbod van Audi zou hebben afgewezen, maar aan die geruchten maakte hij gelijk een einde.

"Nee, dat is niet correct. Er zit geen waarheid in", aldus Sainz tegenover onder meer RacingNews365. Daarna gaat hij in op zijn eigen toekomst, waarin de opties steeds minder worden. "Zoals ik al eerder heb gezegd, zijn er bepaalde dingen die niet volledig van mij afhangen en er zal gewacht moeten worden. We zijn nog steeds in gesprek met mensen en gaan verder met wat we kunnen bevorderen."

'Heel belangrijke troef'

Sainz sr. heeft natuurlijk veel successen geboekt bij Audi en dat kan invloed hebben op de beslissing van Sainz jr. "Ik denk dat mijn vader altijd goede dingen zegt over het Audi-project en dat hij er alle vertrouwen in heeft dat Audi de top van de Formule 1 zal halen. Ze zijn er altijd in geslaagd om te winnen, in welk project dan ook. En ik denk dat dat een heel belangrijke troef is en iets heel belangrijks is om in overweging te nemen."

De Spanjaard vervolgt: "Maar in mijn beslissing, en natuurlijk in alles, spelen er veel meer factoren mee. Ik hoop echt dat Audi in de toekomst voor de overwinning kan vechten, want het zou betekenen dat er nog een auto voor de overwinning vecht. Ik wens ze het allerbeste toe, zonder dat ik heb besloten of het team een mogelijkheid voor mij is of niet", zo blijft Sainz zijn opties afwegen.

Speelt de bekendmaking van Nico Hulkenberg als eerste coureur voor Audi daarbij nog een rol? "Nee, de enige zekerheid die ik heb is die van mezelf dat ik de juiste beslissing wil nemen. En daarom duurt het ook wat langer. Ik wil alle opties bekijken voordat ik een fundamentele beslissing neem. Ik denk dat Nico bij Audi volledig logisch is voor hen. Ik denk dat hij een geweldige coureur is en heb zijn talenten kunnen aanschouwen. Ik denk dat het een geweldig voor hen is en ik feliciteer ze, omdat hij het de laatste tijd geweldig heeft gedaan bij Haas", zo sluit Sainz af.

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Miami 2024

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen maakt zich geen zorgen: "Dit zegt niks voor Monaco"