Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Carlos Sainz

Sainz overweegt overstap naar Williams na geslaagd charmeoffensief van Vowles

Carlos Sainz zal Ferrari eind dit seizoen verlaten, maar zit op dit moment nog zonder nieuwe uitdaging voor 2025. Kan Williams hem daar misschien een handje bij helpen?

XPB 1283009 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Sinds Lewis Hamilton zijn overstap naar Ferrari aankondigde zijn alle ogen op Carlos Sainz gericht. De Spanjaard zit per 2025 zonder stoeltje, maar waar kan hij nog terecht nu het bij alle andere topteams langzaamaan vol begint te raken? 

Hij werd eerder in verband gebracht met Red Bull Racing en Mercedes, maar daar lijken al andere plannen op tafel te liggen. Red Bull kondigde voorafgaand aan de Grand Prix van Canada al aan dat Sergio Perez nog twee jaar bij het team blijft en bij Mercedes ligt de focus de laatste tijd vooral op toptalent Andrea Kimi Antonelli. Sainz wordt verder nog wel gelinkt aan een overstap naar Stake/Audi, waar naar verluidt al een bod op tafel ligt, maar veel is daar verder niet over bekend.

Hij kan een plekje bij een topteam dus wel vergeten, maar als het aan Williams-teambaas James Vowles ligt hoeft Sainz niet bang te zijn om volgend jaar uit de Formule 1 te verdwijnen. De Brit lijkt de laatste tijd bezig te zijn met een charmeoffensief in de hoop Sainz daarmee over te halen. Volgens Vowles is Williams de laatste jaren namelijk een heel ander team geworden. "Williams is niet meer het team dat het drie jaar geleden was. Het feit dat we met Carlos in gesprek zijn gegaan geeft wel aan dat we onze aanpak serieus hebben veranderd."

Sainz kan de 'vriendelijke woorden' van Vowles in ieder geval wel waarderen, benadrukt hij tegenover onder meer RacingNews365. "Ik kan de interesse en vriendelijke woorden van Vowles en Williams heel erg waarderen. Ik denk precies hetzelfde over hem en zijn team, maar ik moet eerlijk bekennen dat ik nog geen idee heb waar ik volgend jaar zal rijden. Op dit moment wil ik me volledig richten op mijn races bij Ferrari, waar ik nog wil strijden voor de podiumplekken en overwinningen, maar dan is het erg lastig om nu al aan de toekomst te denken." 

"Ik heb nog wat tijd nodig om met mijn management om de tafel te gaan zitten. Ik wil het echt nog even hebben over mijn volgende stap en ik wil zelf ook nog de tijd krijgen om daar over na te denken, alvorens ik een beslissing kan maken over mijn toekomst. Er is dus nog niets besloten en ik weet ook nog niet of mijn besluit op korte termijn al zal komen. Daar heb ik ook nog niet over nagedacht."

Praat mee!

Viaplay
x
Tijdschema Formule 1 GP Spanje 2024