Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Sainz stipt ondanks zijn gehijg in de nek van Verstappen een groot Ferrari-probleem aan

Carlos Sainz kwam slechts 0,022 seconde tekort om Max Verstappen te evenaren in VT2. Toch merkt hij dat Ferrari een probleem heeft en dat het geen gemakkelijk verhaal gaat worden om tegenstand te bieden aan de Nederlander tijdens de GP van Groot-Brittannië.

Het was Max Verstappen die tijdens beide trainingen de snelste coureur was, maar in de tweede oefensessie voelde hij de hete adem van Carlos Sainz in zijn nek. De Spanjaard was slechts 0,022 seconden langzamer dan de regerend kampioen. Sainz voerde veel wijzigingen aan zijn wagen door, waardoor hij in de tweede training dicht op Verstappen kwam te staan. Maar alleen over een enkele ronde, zo redeneert hij. "Het was een lastige dag met de wind en het wennen aan de omstandigheden op dit circuit. We hebben echter een goede stap gezet van VT1 naar VT2. Verschillende set-ups, verschillende routes om de auto te verbeteren hebben we uitgeprobeerd. Dat leek te werken, maar onze racepace ziet er nog steeds niet goed uit. Daar moeten we aan blijven werken." Dat heeft vooral te maken met de snel slijtende banden van de Italianen, vertelt Sainz. "We proberen om onze bandenslijtage heen te werken, want we weten dat het dit weekend ons zwakke punt gaat zijn. Daarom zijn we hard aan het pushen, om er zo achter te komen wat we beter kunnen doen met de banden. Red Bull en Mercedes gaan daar namelijk veel beter mee om, dus ook al stonden we op P2, we hebben wat werk aan de winkel."

Pech voor Leclerc

Daar waar Sainz probleemloos zijn twee trainingen af kon werken, zo reed teamgenoot Charles Leclerc geen meter tijdens VT2. Dat vanwege elektrische problemen. De Spanjaard baalt er een beetje van, maar gaat Charles proberen te helpen waar hij kan. "Zoals altijd deel ik alles met hem, maar het was mooi geweest als we de banden en lange runs aan beide kanten van de garage hadden kunnen vergelijken, om zo bijvoorbeeld te zien welke technieken beter werken bij het managen van de banden. Het is nou eenmaal zo. We gaan die verloren tijd proberen goed te maken, maar het kan ook zomaar geen regenen." Het Britse weer kan op zaterdag namelijk omslaan. Sainz wacht het af. "Ik ben er klaar voor. Wat komt, dat komt. Ik hou van de regen en de laatste tijd ben ik snel in die omstandigheden. Ik ga genieten. In de kwalificatie kunnen we goed zijn, net als in Oostenrijk. Red Bull is de favoriet, maar wij kunnen ook weer snel zijn. De race wordt lastig, maar het ligt aan de omstandigheden. Nat? Droog? We gaan het zien. De zaterdag wordt in ieder geval een typische Britse zaterdag."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"