Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Sainz tevreden met podiumplaats na aftroeven Perez: "Regels zijn regels"

Carlos Sainz kon het podium bereiken tijdens de Grand Prix van Saoedi-Arabië na een klein incident met Sergio Perez, die vanaf poleposition startte. De Ferrari-coureur is tevreden, vooral gekeken naar de 'vliegende' Red Bull-bolides.

In een bloedstollende slotfase van de GP van Saoedi-Arabië kon Max verstappen er vandoor gaan met de overwinning. De Nederlander eindigde vlak voor Charles Leclerc, terwijl Carlos Sainz genoegen moest nemen met de derde plaats. De Ferrari-coureur won van concurrent Sergio Perez nadat laatstgenoemde coureur een plaats moest teruggeven. Dit door de safety car-lijn, waar Sainz nipt voor lag op Perez. "Het was een close call met Checo", zegt de Ferrari-coureur vlak na afloop van de race in Djedda. "Maar uiteindelijk was het een beetje geluk met de safety car. Regels zijn regels, want ik was er net voorbij."

Sainz: 'De Red Bulls waren enorm snel!'

Nadat Perez de positie moest teruggeven aan Sainz was het volgens de Ferrari-rijder 'vastklampen aan de derde plek'. Het was zwaar voor de Spanjaard, want Verstappen en Perez waren ijzersterk in Saoedi-Arabië. "De Red Bulls waren enorm snel! Ze vlogen en konden ons onder druk zetten." Tijdens de openingsrace in Bahrein was het een 1-2 voor Ferrari. Dit lukte niet in Djedda, maar Sainz ziet verbetering bij zichzelf. "Ik boek meer progressie sinds de race in Bahrein. Er zijn nog steeds wat tienden om te vinden, maar we komen er", belooft hij.

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training