Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen

Sainz: "Tijd met Verstappen als teamgenoot was geweldig"

Vandaag is het precies drie jaar geleden dat Red Bull naar buiten bracht dat Max Verstappen Daniil Kvyat zou gaan vervangen. Daarmee kwam een einde aan een felle interne teamstrijd tussen Verstappen en Carlos Sainz, een strijd waar laatstgenoemde van zegt altijd van te hebben genoten.

Max Verstappen en Carlos Sainz debuteerden in 2015 samen voor Toro Rosso in de Formule 1. Sainz, met beduidend meer race-ervaring, stond ervan versteld dat Vertappen eerder dan hij werd bevestigd door Helmut Marko en zijn mannen. Het kwam uiteindelijk goed voor Sainz, maar hij kreeg wel te maken met een teamgenoot van formaat.

Er werd weleens gesproken over gespannen situaties tussen de beide rijders, maar dat moet volgens de Spanjaard niet te groot worden gemaakt: "Dat hoort bij elke rivaliteit. Ikzelf heb nergens spijt van gehad en ik kijk bovendien terug op een geweldige periode. Het was erg gaaf met Max", zo wordt Sainz geciteerd door Motorsport.com.

"Als ik terugdenk aan die jaren, herinner ik me altijd hoe leuk het was. We waren zo hongerig naar succes dat elke ronde, of het nu in de race was of in de vrije training, een kwalificatieronde was. We wilden per se sneller zijn."

Die volwassenheid, of het gebrek eraan, kwam naar voren tijdens teamorder die door Toro Rosso werden uitgevaardigd: "Die twee of drie keer dat we een teamorder kregen, was dat moeilijk te accepteren voor één van ons, maar we waren jong nog, minder volwassen dan nu."