Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Sainz toont begrip voor crashende Leclerc: "Dat gebeurt bij Ferrari gewoon"

Carlos Sainz wist zijn Ferrari in Miami uit de muur te houden, maar hetzelfde kon niet gezegd worden van zijn teamgenoot. De Spanjaard snapt wel hoe het kan dat Charles Leclerc tot twee maal toe zijn Ferrari in de muur parkeerde.

Na de twee crashes van zijn teamgenoot tijdens het raceweekend in Miami werd Carlos Sainz gevraagd hoe het nou kon dat hij de auto in Miami beter onder controle leek te hebben dan Charles Leclerc. De Spanjaard wist zich in de Verenigde Staten als derde te kwalificeren en eindigde de race op een vijfde plek, achter Mercedes-coureur George Russell. Dat terwijl Charles Leclerc zowel tijdens de training als de kwalificatie de controle over de SF-23 verloor en crashte. Sainz legt uit dat de Ferrari gewoon een diva is en begrijpt volledig hoe de crashes van zijn teamgenoot konden gebeuren. "Onze auto is erg moeilijk op hoge snelheid. In Miami zag je Charles Leclerc twee keer crashen. Ik crashte bijna twee keer in VT3, op dezelfde plek."

Gebeurt gewoon

Volgens Sainz is het simpelweg een karakteristiek van de Ferrari-bolide, die dit jaar soms een eigen wil lijkt te hebben. "Onze auto is gewoon ontzettend onvoorspelbaar op dit moment. We doen ons best, Charles en ik zitten continu op de limiet en dan kan het wel eens misgaan. Dat gebeurt dan gewoon. Het is lastig op dit moment, maar we proberen te verbeteren." Persoonlijk heeft Sainz het idee dat hij in wat rustiger vaarwater zit, nadat hij in Bakoe juist een teleurstellend weekend meemaakte. "Ik ben weer terug op snelheid. Ik en de auto hebben weer een ritme. Het voelt weer normaal."

Viaplay
x
Red Bull Verongelijkte Marko onthult gigantische schadepost na megaklapper Perez