Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Carlos Sainz

Sainz trekt het boetekleed aan na bizarre crash tijdens GP Rusland

Carlos Sainz kon al twintig seconden na de start van de Russische Grand Prix zijn biezen pakken. Het was echter zijn eigen domme fout. Na de race kijkt hij dan ook in de spiegel.

Sainz Rusland
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © McLaren

Carlos Sainz kende een prima kwalificatie en begon de race afgelopen zondag als zesde. Een goede uitgangspositie voor een mooie score tijdens de Russische Grand Prix. Dat feestje ging echter niet door, aangezien de Spanjaard in de openingsronde een grote fout beging.

Bij het ingaan van de tweede bocht ging het kortstondig mis. In de drukte wist hij de bocht net niet te halen en moest hij verplicht de alternatieve route nemen, waarbij de coureurs tussen enkele piepschuimen blokken door moeten navigeren.

De coureur schatte het alternatieve pad compleet verkeerd in, waarna hij de muur raakte en de voorkant van zijn auto meteen zwaar beschadigde. Einde race voor Sainz, die nadien wel het boetekleed aantrok. "Het was mijn fout", zo vertelt hij na afloop.

"Ik had een slechte start, maar vond uiteindelijk wat ruimte om later te remmen. Uiteindelijk vreesde ik toch voor contact met een andere coureur, dus besloot ik het zekere voor het onzekere te nemen en rechtdoor te gaan", verklaart hij tegenover onder meer RacingNews365.

"Ik kwam bij de blokken aan en de krappe hoek zorgde ervoor dat ik de wagen niet voldoende af kon remmen en in kon sturen. Daardoor crashte ik. Het was sowieso een inschattingsfout", erkent de Spanjaard. "Ik vergiste me in de hoek waarmee ik de bocht moest nemen. Het circuit was daar erg vuil en ik crashte hard in de muur."

Zuur, zo weet ook de McLaren-coureur. Maar ja, kan gebeuren, toch Carlos? "Het is frustrerend, maar dat soort dingen zullen altijd een keer gebeuren tijdens een seizoen. Dit keer was het mijn fout en daar bied ik mijn excuses voor aan aan mijn team. Over twee weken zal ik mezelf proberen sportief te revancheren", aldus Sainz

Met medewerking van Dieter Rencken.

Verstappen, de ideale sportman, haalde in Rusland weer alles uit zijn bolide. Alles over zijn weekend, de wel-niet straf voor Lewis Hamilton en de 'winnende' Bottas bespreken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Thomas van Groningen in de nieuwste aflevering van de RacingNews365 F1-podcast, die hieronder is te beluisteren

Formule 1 GP Rusland 2020 RN365 Nieuwsdossier

5 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Live Formule 1 GP van Groot-Brittannië 2022