Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Carlos Sainz

Sainz troeft Gasly af: "Een geweldige prestatie van het team"

Carlos Sainz reed in Hongarije naar zijn tweede opeenvolgende vijfde plaats. In zijn McLaren wist hij verrassend genoeg Pierre Gasly in diens Red Bull voor te blijven. Een prestatie die met gejuich werd ontvangen bij de Britse renstal.

Sainz gasly hongarije
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © McLaren

"Yes! Deze vijfde plaats voelt veel beter dan die van de GP van Duitsland. We kenden een perfecte race. Ik had een goede start en had een geweldige snelheid en wisten een top vijf klassering te behalen in een normale race. Om Pierre Gasly achter me te houden tijdens de tweede stint was intens, maar ik wist het tempo goed te controleren en er zo voor te zorgen dat hij me niet aan kon vallen. Uiteindelijk finishte ik voor de Red Bull", aldus een zeer blije Sainz.

Het team van McLaren heeft na twaalf races al 82 punten achter haar naam staan, twintig meer dan het in het gehele 2018-seizoen wist te behalen. Sainz hoopt dat het team zich ook na de zomerstop door weet te ontwikkelen.

"Ik wil iedereen binnen het team feliciteren. De eerste twaalf races van dit seizoen lieten zien hoeveel progressie we hebben geboekt. Nu moeten we ons vastbijten en onze ambitie is om dichter bij de topteams te komen. Om te blijven leren en ons te ontwikkelen, is het belangrijk dat we de auto blijven verbeteren in de tweede seizoenshelft zodat we een nog betere auto bouwen voor volgend jaar."

Forbidden

Weddenschappen Carlos Sainz

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

4 reacties

Viaplay
x
Breaking F1-baas bijt van zich af na hevige kritiek op vertrek Belgische GP