Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Carlos Sainz

Sainz uit punt van kritiek over F1: "Dan sta je niet in de headlines"

Carlos Sainz had pech tijdens de race in Miami, want als hij niet voor de safety car naar binnen was gegaan, had hij de race weleens kunnen winnen, althans die mening heeft de Spanjaard zelf.

Sainz Miami
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Ferrari moest toekijken hoe Lando Norris er met de overwinning in Miami vandoor ging. Het team uit Maranello behaalde een derde finishplaats met Charles Leclerc in de race en een vijfde plek voor Carlos Sainz, die gedurende de sprintrace op zaterdag op de vierde positie eindigde maar een straf van 5 seconden en 1 strafpunt op zijn licentie ontving na een incident met Oscar Piastri. 

De Spanjaard viel daardoor in de klassering terug naar P5 op zaterdag, en op de zondag wist hij niet verder te komen dan de vijfde plaats. Een matig weekend voor de man die al een overwinning dit jaar op naam heeft staan, maar dat neemt niet weg dat hij niet ontzettend blij was voor zijn oude teamgenoot bij McLaren, Lando Norris, die na vijf seizoenen zijn eerste overwinning wist te pakken in Miami: "Ik ben van mening dat Lando al jaren een overwinning verdient. Hij rijdt op een excellent niveau, en ik ben blij voor hem dat hij nu eindelijk het (de overwinning, red.) heeft gekregen."

"Het was een frustrerende race voor ons want we zaten voor hem (Norris, red.) voordat de safety car de baan op kwam. Als we één ronde langer waren doorgereden hadden we de safety car gekregen en hadden wij de race ook kunnen winnen. Maar ik ben van mening dat geluk komt bij de mannen die het verdienen. En Lando is één van die mannen die een beetje geluk verdiende om zijn eerste race te winnen."

Perfecte weekenden, en dan niet winnen

De Ferrari-coureur is van wel mening dat gedurende het raceweekend in Miami een probleem van de koningsklasse duidelijk werd: "Het probleem met Formule 1 is dat er weekenden zijn waarin je alles perfect doet. Je haalt het maximale eruit en je bent de sterkste coureur van het weekend. Dit omdat je alles hebt weten te maximaliseren  en dan finish je op de vijfde, vierde, derde of tweede plek. En dan sta je niet in de headlines omdat je de race niet gewonnen hebt."

"En dan zijn er andere weekenden waarin je misschien niet goed werk levert. En nu won Norris een race, terwijl hij al heel veel wedstrijden zoals een racewinnaar gereden heeft. Hij verdient gewoon een overwinning. Ongeacht het geluk is hij een racewinnaar. En het werd tijd dat deze (overwinning, red.) er voor hem aankwam en men moet dat maar gewoon accepteren. Wanneer je niet de beste auto hebt, moet je soms een beetje geluk hebben als je de race wil winnen", zo sluit de Spanjaard af. 

Ook interessant:

Met de Grand Prix van Emilia-Romagna (Imola) staat alweer race nummer zeven op het programma van dit Formule 1-seizoen. Kan Max Verstappen zich revancheren en opnieuw de overwinning naar zich toetrekken of weet de concurrentie opnieuw de strijd aan te gaan met Red Bull? Dit en nog veel en veel meer in deze gloednieuwe Formule 1-podcast van RacingNews365, natuurlijk met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk!

Wil je de podcast liever bekijken? Dat kan hier op ons YouTube-kanaal!

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training