Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Sainz verklaart zijn zware en beangstigende klapper in eerste ronde GP Japan

De Grand Prix van Japan zat er voor Carlos Sainz veel sneller op dan gehoopt. In de openingsronde was hij een van de coureurs die crashte. Hij legt uit wat er gebeurde.

De Grand Prix van Japan startte in verraderlijke omstandigheden en werd na meerdere schuivers stilgelegd. Een van deze gecrashte coureurs was Carlos Sainz. Hij kwam niet verder dan de openingsronde van de race en knalde met zijn Ferrari-bolide tegen de muur. Het was een gevaarlijke klapper, vooral gezien het feit dat er nog een aantal coureurs op volle snelheid aan kwamen racen en hij stil stond aan de zijkant van de baan. "Toen we de race startten, reden we op de intermediates. De omstandigheden op het circuit waren echter extreem en ik had geen zicht", legt Sainz uit na afloop van de race. "Ik probeerde uit de slipstream van Checo (Sergio Perez, red.) te komen, of in ieder geval weg van het 'watergordijn', en ineens kwam ik terecht in een plas water. Aquaplaning was het gevolg en ik verloor de macht over het stuur." De Ferrari-coureur bereidde zich voor op een ongelukkige crash. "Ik stond stil midden op de baan en ik zag dat er auto's aan kwamen rijden. Ik wist dat ze me niet zagen. Het was verraderlijk en gevaarlijk."

Sainz: "Je lot ligt in Gods handen"

Volgens de Ferrari-coureur was bij de start van de race de zichtbaarheid veel te slecht. Het leidde tot een gevaarlijke situatie en hij voelde zich na het aquaplanen machteloos. "Ik had al een halve ronde geleden en ik wist dat iedereen die nog achter mij zat eraan kwam rijden en mij niet zou zien." "Je zag Pierre Gasly en een paar anderen erg dicht bij komen. Als er geen zicht is, dan ligt je lot in Gods handen. Als een coureur een spin heeft, zien de anderen hem niet. Ik hoop dat de wedstrijdleiding daar goed naar kijkt", zei hij toen er met de rode vlag werd gezwaaid na de openingsfase. Uiteindelijk werd de race veel later herstart en werd er nog minder dan een uur geracet.

Viaplay
x
Alpine Drastisch besluit rond Ocon niet uitgesloten