© Renault F1

Nieuwsoverzicht

Sainz verlaat TT Circuit met lach: "Ik was niet op Nico's feestje!"

19 aug. 2018 16:31 René Oudman 0 reacties
Enkele tienduizenden fans mochten zondag genieten van het optreden van Carlos Sainz op het TT Circuit in Assen. De Renault-rijder verzorgde twee demonstratieruns op het Drentse circuit en stond naderhand, zoals het hoort, netjes de pers te woord.

Sainz liet eerder op de dag in een exclusief gesprek met Racingnews365 al weten bijzonder gecharmeerd te zijn van het TT Circuit, en stelde dat de Formule 1 baat zou hebben bij een Grand Prix in Nederland. "Ik denk dat het goed is voor de Formule 1 als er een race in Nederland wordt georganiseerd. Er zijn hier zo ontzettend veel F1-fans! De wedstrijd zou direct een van de beter bezochte van de kalender worden", sprak de Spanjaard.

In de open persconferentie werd hem wederom naar de staat van het circuit gevraagd en voor een tweede maal toonde de voormalig teammaat van Max Verstappen zich positief over het asfaltlint. Tevens liet hij weten uit te zien naar zijn laatste negen Grands Prix in het geelzwart van Renault en de overstap naar McLaren. "Het was een no-brainer dat er iets moest gebeuren, ik wist dat ik een aflopend contract had."

Racingnews365 vroeg zich echter vooral af waarom Sainz op zondagochtend te laat was op het TT Circuit. De 23-jarige liet een tijdje op zich wachten, al leverde dat uiteindelijk geen hinder op met betrekking tot het programma. Renault-teammaat Nico Hülkenberg viert vandaag (zondag) zijn 31ste verjaardag en de Duitser staat erom bekend stevige feesten te kunnen organiseren.

"Ik was niet uitgenodigd", antwoordt Sainz met een ondeugende blik op de vraag van Racingnews365 of hij wellicht daardoor oponthoud had opgelopen. "Ik zal hem later vandaag een berichtje sturen over Twitter, of Instagram", knipoogt de nummer elf van het huidige wereldkampioenschap. Of hij zijn teammaat nog een cadeautje geeft? "Dat is een goed plan! Daar had ik nog helemaal niet aan gedacht!", besluit Sainz het perspraatje lachend.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen