Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Carlos Sainz

Sainz verrast door geruchten over Ferrari-update: "Totaal niet realistisch!"

Ferrari heeft, net als een hoop andere teams, een groot updatepakket meegenomen naar Imola. De geruchten waren dat Ferrari, dankzij deze updates, de strijd aan zou gaan met Red Bull en McLaren. Volgens Carlos Sainz is daar echter nooit sprake van geweest.

Sainz Quali Imola
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De Grand Prix van Emilia-Romagna is de eerste Europese race van het seizoen en dat betekent dat de meeste teams hun eerste grote updates meenemen. Zo ook Ferrari. Het team uit Maranello rijdt praktisch een thuisrace, zelfs het circuit draagt de naam van Enzo Ferrari en dus waren de verwachtingen hoog gespannen.

Er gingen zelfs geruchten dat de update van Ferrari in Imola het team dusdanig veel sneller zou maken, dat de Scuderia het gevecht met Red Bull en McLaren zou kunnen aangaan. Volgens Carlos Sainz is dat echter nooit aan de orde geweest.

"De updates werken precies zoals we hadden verwacht", vertelt Sainz tegenover onder meer RacingNews365. "Maar blijkbaar hadden sommige mensen verwacht dat wij dit weekend, met het nieuwe pakket, erg sterk zouden zijn. Ik heb cijfers voorbij zien komen over ons pakket die totaal niet realistisch zijn."

Updates voor andere teams

"Tegenwoordig is het al knap als je een tiende weet te vinden", zo vervolgt Sainz. "Dan heeft het team het goed gedaan. Ik zeg niet dat we één, twee of maar een halve tiende hebben gewonnen, maar zeker niet de cijfers die men eerst noemde."

Ook vergeet Sainz de andere teams niet. Zij zijn ook debet aan het feit dat Ferrari niet de verwachte sprong voorwaarts heeft gemaakt. "Dat gezegd hebbende, moet je ook zien dat het lastig is om hier een grote stap te zetten. De andere teams nemen ook updates mee."

Toch wil de Spanjaard positief afsluiten over de status van Ferrari. "Positief is dat we precies weten waar onze zwaktes liggen in bochten als die hier op Imola. Hopelijk kunnen we ons nu focussen op het verbeteren van die zwakke punten."

Praat mee!

Viaplay
x
24 uur Le Mans Indrukwekkende De Vries teleurgesteld ondanks P2: "Dit doet pijn"