Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Sainz verwacht een zware race vanaf pole: "Weten allemaal wat Red Bull kan"

Na afloop van de kwalificatie voor de GP van de Verenigde Staten moest Carlos Sainz al toegeven dat Max Verstappen de favoriet is voor de overwinning. Later in de persconferentie zegt hij de 'test' wel aan te gaan om de Nederlander af te troeven.

Carlos Sainz veroverde op zaterdag in Austin pole voor de Grand Prix van de Verenigde Staten. Een Ferrari op poleposition hebben we regelmatig gezien dit Formule 1-seizoen, maar op zondag was het vaak een Red Bull-coureur die aan het langste eind trok en zegevierde. Met Max Verstappen op de tweede startplaats voelt Sainz de bui al hangen, zo liet hij na de kwalificatie al weten . Winnen wil de Spanjaard natuurlijk wel. Hij ziet de GP van de VS als een soort 'test' om te kijken hoe goed Ferrari op zondag is ten opzichte van Red Bull. "We gaan er alles aan doen om voor ze te blijven en de race te winnen, maar ondertussen zijn we wel realistisch. We weten allemaal wat Red Bull kan doen op zondag." "Zij zijn de favorieten voor de overwinning", moet de Ferrari-rijder toegeven. "Dit omdat ze altijd een hele goede zondag hebben met het bandenmanagement en het uitrijden van de race. Het wordt een goede test op zondag om wel te winnen. Dat is natuurlijk mijn doel en ik ga het proberen, maar ik blijf ook realistisch. Het wordt zwaar."

Bandenslijtage de achilleshiel van Ferrari

Sainz ziet een nadeel bij zijn team ten opzichte van de andere twee topteams. "Dit weekend is het allemaal niet slecht geweest, maar we hebben best wat bandenslijtage gehad. Als we kijken naar de rest van de grid, dan weten we dat we meer last hebben van slijtage. Net wat meer dan Red Bull of Mercedes." "Daar moeten we goed op letten. De pace, echter, is goed. Er is dus niet iets waar we niet zeker over zijn en we gaan gewoon voor de overwinning en een goede race", aldus de pole-man voor de race in Austin.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"