Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Carlos Sainz

Sainz verwacht een zware race vanaf pole: "Weten allemaal wat Red Bull kan"

Na afloop van de kwalificatie voor de GP van de Verenigde Staten moest Carlos Sainz al toegeven dat Max Verstappen de favoriet is voor de overwinning. Later in de persconferentie zegt hij de 'test' wel aan te gaan om de Nederlander af te troeven.

Sainz
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Carlos Sainz veroverde op zaterdag in Austin pole voor de Grand Prix van de Verenigde Staten. Een Ferrari op poleposition hebben we regelmatig gezien dit Formule 1-seizoen, maar op zondag was het vaak een Red Bull-coureur die aan het langste eind trok en zegevierde. Met Max Verstappen op de tweede startplaats voelt Sainz de bui al hangen, zo liet hij na de kwalificatie al weten.

Winnen wil de Spanjaard natuurlijk wel. Hij ziet de GP van de VS als een soort 'test' om te kijken hoe goed Ferrari op zondag is ten opzichte van Red Bull. "We gaan er alles aan doen om voor ze te blijven en de race te winnen, maar ondertussen zijn we wel realistisch. We weten allemaal wat Red Bull kan doen op zondag."

"Zij zijn de favorieten voor de overwinning", moet de Ferrari-rijder toegeven. "Dit omdat ze altijd een hele goede zondag hebben met het bandenmanagement en het uitrijden van de race. Het wordt een goede test op zondag om wel te winnen. Dat is natuurlijk mijn doel en ik ga het proberen, maar ik blijf ook realistisch. Het wordt zwaar."

Bandenslijtage de achilleshiel van Ferrari

Sainz ziet een nadeel bij zijn team ten opzichte van de andere twee topteams. "Dit weekend is het allemaal niet slecht geweest, maar we hebben best wat bandenslijtage gehad. Als we kijken naar de rest van de grid, dan weten we dat we meer last hebben van slijtage. Net wat meer dan Red Bull of Mercedes."

"Daar moeten we goed op letten. De pace, echter, is goed. Er is dus niet iets waar we niet zeker over zijn en we gaan gewoon voor de overwinning en een goede race", aldus de pole-man voor de race in Austin.

Voorspel en win

Wie wint de Grand Prix van de Verenigde Staten 2022?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Carlos Sainz

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Verenigde Staten 2022 RN365 Nieuwsdossier

3 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Lewis Hamilton voelt zich aangevallen door Verstappen: "Heeft te maken met mijn succes"