Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Sainz vreest nieuwe tegenvaller voor Ferrari tijdens GP Australië

Na de eerste trainingsdag voor de GP van Australië liet Carlos Sainz wat meer los over waar Ferrari staat ten opzichte van de belangrijkste concurrenten in Melbourne.

Carlos Sainz, goed voor P4 en P6 in de eerste twee races van dit seizoen, denkt dat Ferrari nog steeds 'een stap achter loopt' op de Formule 1-rivalen, na het experimenteren met afstellingen van zijn wagen tijdens VT1 en VT2 in Australië. De Spanjaard denkt dat als het gaat om één ronde, ze dicht bij Red Bull, Mercedes en Aston Martin zullen zitten, maar hij verwacht dat het team over een hele race gezien voor dezelfde uitdagingen staat als in Saoedi-Arabië. "Ik denk dat het redelijk is om aan te nemen dat we in de kwalificatie met ze mee kunnen doen, maar in de race moeten we er ook vanuit gaan dat we net als in Saoedi-Arabië een stap achter liggen", zei Sainz tegen de media. Ferrari besteedde het grootste deel van de onderbroken vrijdagtraining aan de afstelling van de auto, waardoor ze volgens Sainz meer performance zouden moeten vinden. "We hebben VT1 gebruikt om wat verschillende dingen uit te proberen met de auto, om te kijken of we wat meer performance kunnen vinden. We leken de auto wat beter te begrijpen en hebben een paar dingen gevonden die ons in de toekomst kunnen helpen. Maar pas als we het in een echte kwalificatieronde kunnen gebruiken, zullen we het zeker weten."

Leclerc: Gevoel is beter dan vorige races

Teamgenoot Charles Leclerc is optimistisch over de kansen. Hij vindt dat de auto in Australië beter aanvoelt dan de vorige twee races. Desondanks denkt hij wel nog steeds dat het team een stap moet maken om het gat naar Red Bull te dichten. "Ik heb het idee dat het gevoel iets beter is dan tijdens de andere weekenden", legde hij uit. "Het is waarschijnlijk onze meest positieve VT2 van het seizoen. Het betekent niet veel, maar het is in ieder geval een vrijdag die positief eindigt. Dus nu moeten we werken aan het zetten van nog een stap in de goede richting en hopelijk zitten we dan wat dichter bij de Red Bulls."

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel