Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Sainz waarschuwt Ferrari voor Verstappen: "Hij zit er dit weekend bovenop"

Carlos Sainz start de Grand Prix van België waarschijnlijk ver vooraan het veld, terwijl Max Verstappen de race door een gridstraf in de achterste regionen aan zal vangen. Toch is de Spanjaard er op vrijdag na de getoonde pace van de Red Bull-coureur niet helemaal gerust op.

Voor Ferrari was het een wisselvallige vrijdag in België. De eerste vrije training sloot het duo Carlos Sainz - Charles Leclerc af als eerste en tweede, maar in de tweede vrije training wist Max Verstappen een grote voorsprong te pakken op de Ferrari-mannen. Toch kijkt Leclerc terug op een degelijke dag op Spa-Francorchamps. "Het was al met al geen slechte dag. We hebben heel wat dingen uitgeprobeerd en alle coureurs werkten volgens mij een heel ander programma af. Daarom was het deze vrijdag lastig om iedereen met elkaar te vergelijken. In het algemeen was het gevoel best oke."

Leclerc maakt zich niet druk

Toch moet Leclerc opmerken dat hij over een enkele ronde niet de gewenste pace had, maar met het oog op zijn straf, ligt hij daar niet van wakker. "Over een enkele ronde lijkt het vrij slecht te zijn, maar onze lange run lijkt juist oke. We moeten blijven werken en hopelijk maken we dan vannacht stappen en komen we op zaterdag beter terug." "We hebben niet zo veel aandacht als normaal besteed aan de pace over een ronde", verklaart de Monegask. "Want daar heb je nu toch niets aan. Daarom besteden we meer aandacht aan de racepace, zodat we zo snel mogelijk weer naar voren kunnen rijden tijdens de Grand Prix."

Sainz denkt de pace te kunnen vinden

Carlos Sainz was in de eerste training nog de snelste coureur, maar in de middag kwam hij tijdens de tweede oefensessie niet verder dan de vijfde stek, op een kleine 1,2 seconde achterstand van snelste man Verstappen. Die eerste plek in de vroege sessie zorgt bij de Spanjaard voor houvast. "Ik voelde me heel comfortabel en was blij met de auto. Kijkend naar het resultaat in VT2, P5 of P6, zag het er niet competitief uit, maar ik was heel blij in VT1. Op weg naar VT2 hebben we wat wijzigingen doorgevoerd die ons de verkeerde kant op hebben gestuurd, maar als je me de auto teruggeeft van VT1, dan ben ik er vrij zeker van dat we op zaterdag weer de pace hebben." Sainz hoeft zich op papier niet al te veel zorgen te maken, want van de topcoureurs zonder straf was hij de snelste. Een overwinning ligt voor hem dan ook in het verschiet op zondag, maar zo makkelijk denkt hij er zeker niet over. "Het is nooit eenzaam in F1! Als Max en Charles er niet zijn, dan heb ik nog steeds Checo, Lewis en George om mee te strijden. Het is nooit makkelijk. Ik moet moet me focussen en een foutloos weekend afwerken. We gaan zien hoe ver dat ons brengt." Artikel gaat verder onder de afbeelding

Verstappen maakt indruk

Toch is het volgens Sainz niet onmogelijk dat Verstappen zich op zondag gaat mengen, want de Nederlander was op vrijdag wel heel erg snel. Dat maakte ook op de Ferrari-coureur indruk. "Het is waar dat Verstappen er deze vrijdag heel snel uit zag, zeker tijdens VT2 op nieuwe zachte banden." "In de lange run zaten we wat dichter op Max, maar het lijkt erop dat hij er dit weekend bovenop zit. Daarom moeten wij er dit weekend het maximale uit weten te halen. In VT1 konden we ons meten met Max, dus als we die afstelling goed krijgen, dan kunnen we competitief zijn. Of het genoeg is om Max' pace te evenaren, dat weet ik niet. Dat kun je ook niet weten."

Viaplay
x
Verstappen-regel FIA past omstreden regel aan in officiële reglementen