Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Sainz waarschuwt Verstappen en Hamilton: "Kunnen beide verslagen worden"

Carlos Sainz wist in de Grand Prix van Abu Dhabi als derde over de streep te komen en eindigde hiermee op de vijfde plaats in het kampioenschap bij de coureurs. De Spanjaard stelt hoge doelen voor zichzelf in 2022.

Het is helemaal ondergesneeuwd door het controversiële einde van de Grand Prix van Abu Dhabi en de protesten die daarop volgden, maar Carlos Sainz finishte als derde in de laatste race van het seizoen. De Spanjaard verzekerde zich hiermee van de vijfde plaats in het eindklassement, zijn hoogste notering ooit, en mag dus spreken van een prima seizoen. "Ik heb in het eerste jaar met Ferrari mijn doelen bereikt", blikt de Ferrari-coureur terug in het Spaanse programma El Hormiguero . Sainz weet ook al heel duidelijk wat hij verwacht van de auto van volgend jaar. "Voor 2022 wil ik een auto die ik vol op zijn staart kan trappen, dan doe ik de rest. Wat het rijgedrag van de nieuwe auto betreft, dat heb ik me in de simulator al uitgebreid eigen gemaakt."

Sainz verwacht geen teamorders voor Ferrari

Volgens de Spanjaard heeft de Italiaanse renstal geen nummer één en nummer twee coureur. "Voor Ferrari is het niet belangrijk of Charles sneller is of ik sneller ben. Wat belangrijk is, is dat we zoveel mogelijk punten scoren. Er is geen teamleider, beide coureurs hebben dezelfde positie (binnen het team, red.)." Sainz wist in zijn eerste jaar bij Ferrari wel zijn teamgenoot te verslaan. Charles Leclerc eindigde op de zevende plek in het wereldkampioenschap en wist 5,5 punten minder te halen dan zijn teamgenoot. "Ik weet niet of mijn status in het team zal veranderen, maar mijn teamgenoot is de enige echte maatstaaf", besluit de Spanjaard.

Waarschuwing voor Verstappen en Hamilton

De Grand Prix van Abu Dhabi eindigde met een sprintrace van één ronde waarin Max Verstappen Lewis Hamilton in wist te halen. Sainz reed daar vlak achter maar heeft het gevecht niet kunnen volgen. "Jammer genoeg kon ik hun duel op het einde niet zien. We hebben nauwelijks gepraat op het podium", onthult de Ferrari-man. Hij heeft ook nog een waarschuwing voor zowel Verstappen als Hamilton. "Met gelijk materiaal kunnen ze allebei verslagen worden. En ik hoop dat ik de kans krijg om dat in 2022 te doen."

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'