Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Carlos Sainz

Sainz wijst topfavoriet voor GP Groot-Brittannië aan: "Een klasse apart!"

De eerste dag in Silverstone werd er een zonder grote Ferrari-invloed. Carlos Sainz maakt zichzelf dan ook geen illusies. De Spanjaard heeft namelijk al lang gezien wie de topfavoriet is voor de Grand Prix van Groot-Brittannië.

Sainz Silverstone FP2
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Nee, het zijn niet de weken van Ferrari. Sinds de overwinning van Charles Leclerc in Monaco gaat het vrij snel bergafwaarts met de Scuderia. Afgelopen weekend in Oostenrijk pakte Carlos Sainz nog wel een podium, maar dat was meer te danken aan de clash tussen Max Verstappen en Lando Norris, dan aan de snelheid van de SF-24.

Ook tijdens de eerste vrije trainingen in Silverstone was Ferrari niet te vinden bij de snelste tijden. Sainz verklaart waarom dat het geval was: "We hebben met beide auto's vooral verschillende zaken uitgetest. Sommige testen gaan de juiste kant op en sommige niet. Maar het is vrijdag, dus we kunnen dan mooi dit soort dingen uittesten."

Toch lijkt Ferrari opnieuw niet de snelheid te hebben om vooraan mee te vechten. Dat kan Sainz bevestigen: "Nee, zeker niet. McLaren is ons al weken een aantal stappen voor en dat gaat dit weekend niet anders zijn. Wij doen er uiteraard alles aan om het maximale uit ons pakket te halen en meer snelheid te vinden. Maar McLaren is dit weekend opnieuw een klasse apart!"

Ook interessant:

Win gouden tickets voor GP België!

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op gouden tickets!

We verloten maar liefst 10 schaalmodellen en 10 caps onder onze YouTube-abonnees! Maak nu kans op één van deze prijzen door je te abonneren op ons YouTube-kanaal én te reageren onder de video via de onderstaande knop.

Abonneer, reageer en win!

Praat mee!

Viaplay
x