Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Carlos Sainz

Sainz wil dat Ferrari haar verwachtingen bijstelt

Als de Ferrari goed is voor een vijfde plek, dan moet het team volgens coureur Carlos Sainz ook de focus leggen op die vijfde plek en niet een P4. Dat kan namelijk leiden tot risicovolle situaties, als we de Spanjaard mogen geloven.

Over de positie waar het team van Ferrari zich in de zomerstop bevindt (vierde in de strijd om de constructeurstitel), kan Carlos Sainz niet tevreden zijn. "Ik denk dat we absoluut niet staan waar we zouden willen zijn. We hebben een aantal sterke weekenden gehad, zoals in Canada en Oostenrijk, daar leek het alsof we de juiste kant opgingen." Een zomerstop is dus ook wel gewenst. "Ik denk dat de pauze iedereen goed gaat doen, maar ons al helemaal. Als je kijkt naar de de verwachtingen en de uitdagingen die er komen dan moeten we dit in ons voordeel gebruiken."

Als hem gevraagd wordt door de media, inclusief RacingNews365, naar wat voor cijfer hij zijn seizoen tot nu toe zou geven, reageert de Spanjaard gevat: "Ik houd niet van dat soort cijfers. Want dan wordt dat gelijk de headline. Maar wat goed gaat, ik denk dat ik goed rijd. En dat ik een stap vooruit gezet heb ten opzichte van vorig jaar qua gevoel in de auto en set-up-voorbereidingen. Wat niet goed ging is dat er nog steeds wat inconsistentie is, dat niet zo goed is als het in het verleden geweest is. Dus het is duidelijk waar we ons op moeten focussen."

"Dit is denk ik waar we op moeten focussen"

Vooral de laatste paar weken vielen bijzonder zwaar bij de Italiaanse renstal. "De laatste twee races zijn een beetje een verrassing geweest, vooral als je ziet hoe zowel Mercedes als McLaren in een paar weken tijd voor ons weten te komen, nadat wij een aantal races voor hen stonden. En nu moet het weer opnieuw gebeuren. We moeten de auto ontwikkelen en proberen ons weer terug naar voren te krijgen."

De 28-jarige coureur heeft wel een suggestie over hoe de strategie binnen het team van Ferrari beter kan: "Het is gewoon dat zij sneller zijn, en wanneer je niet zo snel bent als je wil zijn is het makkelijk om fouten te maken, en dan ben je ook sneller minder consistent. Dus ja, we moeten focussen op het maximaliseren wat we op dat moment in een weekend hebben. Als in een weekend het maximum P5 is, dan moeten we proberen P5 te pakken, en niet voor P4 gaan en vervolgens op P8 eindigen", aldus Sainz. "Ik denk dat dit is waar we ons op moeten focussen."

De consistentie van de auto is nog niet zoals de Spanjaard het zou willen hebben. "Jammer genoeg is de auto een beetje zo geboren. Het is een van de veelvoorkomende kenmerken welke we praktisch op elk circuit hebben, wat betekent dat het moeilijk is om consistent te zijn en goed te presteren elk weekend. Maar we doen ons best om dit te verbeteren. We hebben gedurende het seizoen een aantal goede upgrades gehad. Het probleem is alleen dat onze rivalen ook veel stappen hebben gezet."

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Hamilton Mercedes-coureur verliest WK-punt na fikse straf tijdens sprintrace Miami