Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Carlos Sainz

Sainz wil momentum vasthouden maar rekent op Red Bull

Niemand gaat met zoveel vertrouwen en een goed humeur van Singapore naar Japan als Carlos Sainz. Na twee polepositions op rij en de zege in Singapore ligt het momentum bij de Ferrari-rijder. Maar hij rekent zich zeker nog niet rijk in Japan.

Sainz Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Je krijgt de lach niet van zijn gezicht. In Japan loopt Carlos Sainz met een grote glimlach rond in de paddock. En terecht natuurlijk. Na twee polepositions op rij en de zege in Singapore heeft de Ferrari-rijder de wind in de zeilen. Als enige is hij er in geslaagd om dit seizoen Red Bull te verslaan. Vol vertrouwen gaat hij dan ook dit raceweekend in Japan in. Maar hij blijft bescheiden.

"Ik heb eerder in de Formule 1 in de positie gezeten om een goede serie neer te zetten. Het is altijd belangrijk om gefocust te blijven en het momentum vast te houden. Het is namelijk altijd lastig om dat momentum in handen te krijgen in zo'n competitieve omgeving. Maar ik denk dat we nu een goede kans maken en het doel is om dat momentum te behouden. Singapore is geweest en nu moeten we focussen op Suzuka", geeft Sainz aan bij onder meer RacingNews365.

Dat Sainz in Singapore won, maakt hem trots. Zijn tweede F1-zege uit zijn carrière en hij is de enige die erin is geslaagd de hegemonie van Red Bull te doorbreken. "Daar ben ik zeker trots op. En ook op het team. Zij (Red Bull, red.) zaten op zo'n hoog niveau dat het haast onmogelijk leek om ze te verslaan dit seizoen. En om het dan ineens in Singapore te doen en ook nog eens op de manier hoe, dat geeft een geweldig gevoel. Maar ik ben niet verbaasd als zij gewoon de rest van de races winnen dit jaar."

Credits voor het team

Zijn zege in Singapore draagt Sainz ook op aan het team en hij hoopt de goede lijn te kunnen doortrekken. "Het is mooi om het team ook de credits te geven. Ja, ik deed mijn werk met de DRS en het managen van de snelheid in de slotfase van de race, maar al het andere werd perfect uitgevoerd door het team. Ik denk nog steeds dat we niet de snelste wagen hadden in Singapore en toch slaagden we erin om te winnen."

"Dat zegt veel over Ferrari en de uitvoering van de race. Ik denk dat we trots mogen zijn en hiervoor erkenning kunnen geven aan het team. En nu kunnen we verder bouwen met dit momentum en het zelfvertrouwen richting volgend jaar."

Ook interessant:

Verstappen en Red Bul zullen direct hard terugslaan

Is de Red Bull-dominantie ten einde na de Grand Prix van Singapore? Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk denken dat het team volgend weekend in Japan er gewoon weer bijzit. Beluister hieronder een gloednieuwe aflevering van de RN365 F1-podcast!

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Carlos Sainz

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Japan 2023 RN365 Nieuwsdossier

9 reacties

Viaplay

Unibet
x
'Bizar' Albon doet boekje open over rijstijl Verstappen: "Het is bizar"