Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Sainz wil niet ingaan op vragen over Red Bull stoeltje voor 2019

Het F1-seizoen 2017 liep uit op een (tijdelijke) breuk tussen Sainz en Red Bull. De Spanjaard wilde hogerop, maar kreeg die kans niet bij Red Bull. Uiteindelijk werd een compromis gesloten tussen Renault en Red Bull en werd de Spanjaard daar onder gebracht. Waar zijn toekomst ligt laat hij in het midden.

Voor Sainz was het vaak lastig te verkroppen dat hij binnen Red Bull niet door kon groeien. Er was geen plek bij Red Bull Racing en het team van Toro Rosso zorgde ervoor dat zijn groei stagneerde. Met de nodige commotie werd er vervolgens een overstap naar Renault bewerkstelligd. Red Bull-adviseur Marko was destijds niet te spreken over de houding van de familie Sainz. Met name vader Carlos Sainz Sr. kreeg een veeg uit de pan. De Spanjaarden zouden zich te goed voelen voor Toro Rosso. Sainz Jr. is juist erg dankbaar voor de kansen die Red Bull hem bood. "Marko mag zijn eigen mening hebben en ik respecteer die, maar mijn vader en ik hebben ons nooit te goed gevoeld voor Toro Rosso. Ik ben Red Bull juist erg dankbaar, want zonder hun steun had ik nu niet in de Formule 1 gereden," laat Sainz aan Motorsport.com weten.

Officieel staat Carlos Sainz nog altijd onder contract bij Renault. Hij is dan ook opeisbaar voor Red Bull in 2019 mocht Daniel Ricciardo het team verlaten. Een uitgemaakte zaak is dat allerminst, zo liet Helmut Marko weten. Sainz zelf wil niet ingaan op vragen over zijn toekomst. De vraag of hij in 2019 liever voor Red Bull of Renault rijdt gaat hij dan ook uit de weg. "Ik ben daar niet mee bezig en zal daar voorlopig ook niet op ingaan. Ik wil me eerst focussen op Renault en het maximale uit dit jaar halen. Aan het einde van het seizoen kunnen we het erover hebben en zal ik mijn mening geven.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"