Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Carlos Sainz

Sainz wil snel duidelijkheid over F1-toekomst

Carlos Sainz kende in Australië een heel goed weekend met zijn derde Grand Prix-overwinning uit zijn Formule 1-carrière. Na zijn blindedarmontsteking in Saoedi-Arabië kon de Spanjaard dat goed gebruiken, zeker ook omdat hij nog geen nieuwe werkgever heeft voor 2025.

Sainz Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het was letterlijk en figuurlijk een rollercoaster voor Carlos Sainz sinds de start van het F1-seizoen 2024. Daar waar hij eerst te horen kreeg dat Lewis Hamilton naar Ferrari kwam en hij dus op zoek moest naar een nieuw zitje, kwam daar bovenop nog de blindedarmontsteking in Saoedi-Arabië. Hij miste daardoor de kwalificatie en de race in Djedda, maar kwam zeer sterk terug met een knappe overwinning in Australië.

Sainz voelde zich in Melbourne nog niet 100 procent en deed het zichtbaar rustig aan. Daarom is nu de grote vraag: is hij in Japan wel helemaal fit? "Ik denk van wel. Ik ben een week in Australië gebleven en ben weer gaan sporten. Ik til nog niet zulke zware gewichten zoals ik vroeger deed, maar ik kan tenminste weer trainen en ik voel me weer 100 procent", zo legt de Spanjaard uit tijdens de persconferentie voorafgaand aan de Grand Prix van Japan.

Toekomst van Sainz

Hij is benieuwd hoe het team ervoor staat in het land van de rijzende zon, daar waar hij met een positief gevoel naartoe is gereisd door zijn overwinning in Australië. "Ik denk dat het belangrijk is, zoals ik in het verleden altijd heb gezegd, om de bladzijde in zowel goede als slechte tijden snel om te slaan. Ik denk dat het natuurlijk moeilijker is om de bladzijde om te slaan als je uit een goede situatie komt, omdat je wilt blijven genieten van het moment. Maar ik heb de bladzijde maandag omgeslagen en ben begonnen met mijn training om zo fit mogelijk te zijn voor Japan."

"Ook omdat het een uitdagend circuit voor ons wordt", zo legt Sainz uit. "Ik denk dat het vorig jaar een van onze meest uitdagende banen was met betrekking tot de Red Bull. Ik denk dat we hier vier of vijf maanden geleden zeven of acht tienden tekort kwamen. Het is dus tijd om te kijken waar we dit jaar staan en of we in ieder geval dichterbij kunnen komen en een beetje meer kunnen genieten van dit geweldige circuit dan vorig jaar, want voor mij is het een van mijn favoriete banen, zo niet mijn favoriete baan."

Vervolgens moet het dan natuurlijk ook even over de contractonderhandelingen van Sainz gaan, omdat de Spanjaard nog geen werkgever voor 2025 heeft. "We praten natuurlijk met een paar teams, want dat zouden mijn managementteam en ikzelf moeten doen nu ik nog geen baan heb voor komend jaar. We praten met bijna alle teams. Het is nu een kwestie van meer in detail treden, kijken naar de meer realistische opties en wat de beste opties voor mij en mijn toekomst zijn. Daar heb ik nu geen nieuws over en daar heb ik niks over te zeggen. Het enige wat ik wil zeggen is dat het nu duidelijk tijd is om alles wat meer te versnellen en hopelijk kunnen we het eerder vroeger dan later regelen", zo sluit Sainz af.

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Silly Season Red Bull in gesprek met Sainz over F1-contract