© Renault

Nieuwsoverzicht

Sainz wil tijdens eindejaarstest in Abu Dhabi in McLaren rijden

25 okt. 2018 19:11 René Oudman 0 reacties
Nog drie Grands Prix, dan zit het Formule 1-seizoen 2018 én het verblijf van Carlos Sainz bij het team van Renault erop. De 24-jarige Spanjaard stapt voor het volgende seizoen over naar McLaren. Sainz en zijn management zijn druk bezig om een afspraak te bewerkstelligen waardoor de Spanjaard dit jaar al wat testkilometers voor de Britse stal kan maken.

Het seizoen wordt zoals gebruikelijk afgesloten met een tweedaagse bandentest op het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi. Red Bull Racing gaf in een eerder stadium al aan niet met Daniel Ricciardo te willen rijden in die test, omdat er verschillende probeersels voor 2019 op de wagen worden gezet.

Aangezien de Australiër volgend jaar voor Renault rijdt, is het niet bepaald functioneel om hem te introduceren met de geheimen voor 2019. Aan de andere kant zou Red Bull Racing wel kunnen opteren om Toro Rosso-rijder Pierre Gasly vast in de wagen te zetten, aangezien de Fransman na dit seizoen overstapt naar de stal van Max Verstappen.

Met dezelfde gedachte probeert Sainz een testdag bij McLaren te versieren, zo geeft hij toe in de persconferentie voor de Grand Prix van Mexico. "De eindejaarstest is een goede kans om vast wat meters te maken voor de toekomstige werkgever. De wagen van dit jaar is uiteraard niet dezelfde als die waarmee volgend jaar wordt gereden, maar wij onderzoeken zeker de mogelijkheid om in Abu Dhabi enkele testkilometers te kunnen maken."

Meerdere rijders stappen gedurende de winter over en zouden dus, als hun oude en nieuwe werkgevers het toestaan, alvast meters kunnen maken voor het team waarvoor ze in 2019 actief zijn. Dat Gasly voor Red Bull gaat testen, lijkt vanwege de nauwe banden die zijn huidige broodheer met die stal heeft, vrij waarschijnlijk. Ook Kimi Raikkonen zou zomaar al in de Sauber kunnen stappen, waar Sauber ongetwijfeld niet moeilijk zal doen om Charles Leclerc vroegtijdig af te staan aan motorleverancier Ferrari.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen