© Renault

Nieuwsoverzicht

Sainz wil van 'gevaarlijk' DRS-systeem in de Formule 1 af

01 sep. 2018 14:30 Jan van der Burgt 0 reacties
Carlos Sainz is geen fan van het DRS-systeem. Integendeel. Hij noemt het een gevaarlijk ding dat wat hem betreft zo snel mogelijk overbodig wordt verklaard.

De Formule 1 werd gisteren opgeschrikt door een DRS-gerelateerd ongeval van Marcus Ericsson. De crash liep goed af, maar Carlos Sainz vindt dat de Formule 1 zo snel mogelijk afscheid moet nemen van het systeem.

"Dit kunstmatige 'ding', dat DRS-systeem, is een hartstikke gevaarlijk ding. Als het systeem niet goed sluit, verandert dat het gedrag van de auto volkomen. De balans is dan compleet anders, evenals het remgedrag. Ik hoop dan ook dat de Formule 1 snel werk maakt van een toekomst waarin we voor inhaalacties niet afhankelijk zijn van het DRS-systeem", aldus de Renault-coureur in gesprek met Autosport.com.

"Nu zijn we voor mijn gevoel nog teveel afhankelijk van het DRS-syteem en kunnen we dus niet zonder, maar hopelijk verandert dat snel. De consequenties kunnen enorm zijn als de achtervleugel niet meer goed sluit, dus ik ben nu vooral ontzettend opgelucht dat Marcus Ericsson zonder kleerscheuren uit zijn auto kon stappen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen