Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Carlos Sainz

Sainz zag iets tot leven komen bij Ferrari: "Onze zwakke punten..."

Carlos Sainz bleef afgelopen weekend gefrustreerd achter met een vijfde plaats tijdens zijn thuisrace, nadat hij de Grand Prix van Spanje nog wel op de eerste startrij was begonnen.

Sainz Hamilton Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Carlos Sainz is van mening dat alle winst die Ferrari heeft geboekt met haar updates waarschijnlijk werd verhuld doordat het Circuit de Barcelona-Catalunya een van hun "zwakste" circuits van het Formule 1-seizoen is.

In een poging om het gat te dichten met het dominerende Red Bull, bracht Ferrari updates mee naar de Grand Prix van Spanje, inclusief een herzien profiel van de sidepod, die nu meer in lijn is met het Red Bull-ontwerp.

Terwijl Charles Leclerc worstelde in de andere Ferrari, kwalificeerde Sainz zich op de eerste rij voor zijn thuiswedstrijd, achter de uiteindelijke winnaar Max Verstappen.

Sainz moest vanaf P2 in de race zowel Lewis Hamilton als George Russell voorbij laten gaan, gevolgd door de Red Bull van Sergio Perez. De Spanjaard zelf was onmachtig om zijn Ferrari naar het podium te rijden.

Na de race was Sainz van mening dat zijn val van P2 naar P5 alleen maar benadrukte hoe goed zijn kwalificatieronde was, waarbij de Ferrari-coureur toegaf dat hij vooraf al verwachtte dat hij het moeilijk zou krijgen op het circuit in Barcelona.

"Eerlijk gezegd ben ik de hele race bezig geweest met het managen van de banden. Daardoor kon ik gewoon niet pushen", vertelde Sainz aan de media, waaronder RacingNews365.

"We weten dat het een zwak punt van onze auto is en en dan komen we juist naar zo'n circuit. We waren de hele race aan het managen, probeerden de beoogde ronden van de stints te halen en kwamen in een paar stints toch tekort. De zwakke punten van onze auto kwamen tot leven op een circuit als dit, met al die hogesnelheidsbochten", zei Sainz.

"Het laat ook zien dat de kwalificatie een behoorlijk goede ronde moet zijn geweest. Ik denk dat we in de race weer terug waren op het niveau waar de auto op dit moment is qua race pace."

Sainz: Onze zwakste baan van het seizoen

Op de vraag of de upgrades voor een merkbare verbetering hebben gezorgd, antwoordde Sainz: "Dat is moeilijk te zeggen. Ik weet dat iedereen in de fabriek een enorme inspanning heeft geleverd om de updates te introduceren en we hebben ze waarschijnlijk geïntroduceerd op ons zwakste circuit van het seizoen, vanwege de karakteristieken van de baan. We hebben er dus waarschijnlijk nog niet het beste van gezien."

"Ik denk nog steeds dat we met het stuiteren en de zwakke snelheid die we hebben, hier nooit erg competitief zouden zijn, dus het is nog te vroeg om dat te zeggen."

Ook interessant:

Verstappen degradeert concurrentie tot veldvulling

Natuurlijk, het was een onemanshow van Verstappen, maar dat betekent niet dat er niks te bespreken valt over bijvoorbeeld Ferrari en Mercedes. Integendeel! Coronel, Dimmers en Mosterdijk doen het volop!

Forbidden

Weddenschappen Carlos Sainz

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

1 reactie

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken