Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Carlos Sainz

Sainz ziet een belangrijk voordeel van zijn derde startplek in de sprintrace

Carlos Sainz vindt dat hij beter had kunnen presteren tijdens de kwalificatie in Oostenrijk, maar is blij dat hij op de 'goede' kant van de startgrid staat. Hij wil de aanval zo snel mogelijk inzetten op teamgenoot Charles Leclerc en Red Bull-coureur Max Verstappen.

Sainz Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB Images

Carlos Sainz zal de sprintrace in Oostenrijk vanaf de derde plaats starten na een prima kwalificatieresultaat op de Red Bull Ring. Wel moest hij Max Verstappen en teamgenoot Charles Leclerc voor zich laten. Na afloop van de sessie legt hij uit dat het geen perfecte ronde was. "Je zag hoe close het allemaal was."

De top drie kwalificeerde zich met minder dan een tiende van een seconde verschil ten opzichte van elkaar. "Je kijkt waar in de ronde je net een tiende hebt laten liggen, wat ons pole had kunnen geven. Al weet ik zeker dat de twee anderen hier dat ook wel weten, waar zij iets wonnen of verloren."

Toch kan de Ferrari-coureur en de winnaar van de vorige race tevreden zijn met zijn ronde. "Het was ook niet makkelijk met de koude banden na de rode vlag (door een crash van George Russell, red.). Het vertrouwen in de auto bij bocht 3 was minder geworden. Als je de rondetijden ziet, dan had ik toch op iets beters gehoopt, maar we staan dicht bij de andere twee heren."

Het voordeel van Sainz bij de sprintkwalificatie

Het resultaat van Sainz geldt voor de sprintrace, die op zaterdag wordt verreden. De race van een half uur, welke de startgrid van de GP van Oostenrijk bepaalt, biedt de Spanjaard nog genoeg kansen. "Er is nog wat progressie te boeken, maar ik voel me al een stuk comfortabeler na de laatste paar races. Het goede is dat we ook nog de tweede training hebben, zaterdag, waarin wij longruns gaan draaien, de banden testen en de auto wat meer leren kennen voor de sprintrace en de race."

De derde plaats is volgens Sainz geen slechte startpositie: "Die ligt aan de schone kant, dus er valt nog genoeg te winnen. Het wordt een leuke race hier met alle slipstreams, tows en de DRS. Het wordt een leuk en een goed weekend."

Forbidden

Weddenschappen Carlos Sainz

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Oostenrijk 2022 RN365 Nieuwsdossier

6 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken