Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Carlos Sainz

Sainz ziet Ferrari progressie boeken: "Met deze bolide kan je schitteren"

Carlos Sainz is momenteel aan zijn laatste jaar bij Ferrari bezig. In 2025 moet hij zijn stoeltje afstaan aan zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton. De Spanjaard ziet wel dat de Scuderia veel progressie boekt.

Sainz Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De enige winnaar buiten Red Bull in 2023 moet aan het einde van het jaar zijn spullen pakken bij Ferrari. Carlos Sainz wordt volgend jaar ingeruild voor zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton en moet dus op zoek naar een nieuwe werkplek.

De Spanjaard heeft een uitstekend CV op zak, dat wel. Hij schreef vorig jaar de Grand Prix van Singapore op zijn naam, de enige race die niet door een Red Bull-coureur gewonnen werd. Ook dit seizoen presteert Sainz naar wens. Hij won de Grand Prix van Australië, amper twee weken nadat hij in het ziekenhuis lag met een blindedarmontsteking.

"We hebben de auto verbeterd"

Met 55 behaalde WK-punten bekleedt Sainz momenteel de vierde plek in het kampioenschap, slechts vier punten verwijderd van teamgenoot Charles Leclerc op P3. En dat terwijl hij één race vanwege bovengenoemde ziekte niet gereden heeft.

Hij legt zelf uit tegenover de media, waaronder RacingNews365, hoe dit komt: "We hebben de auto verbeterd op de plekken waar we verbetering wilden hebben, en Suzuka bewijst dit. We zijn op banen als Suzuka nog niet zo snel als Red Bull, wat het doel is. Maar zodra we een goede upgrade voor de auto hebben, hopen we dichterbij te komen."

Vanwege een betere auto zijn er binnen het team ook meer mogelijkheden tot het overwegen van verschillende strategieën gedurende de race. "We zijn nu overal wat beter en vooral in racetempo. Hierdoor krijgen we ook meer strategische flexibiliteit, iets wat we vorig jaar niet hadden. Het stelt me in staat om posities te pakken in de races, in plaats van dat ik de hele tijd in mijn spiegels moet kijken en strategisch moet compenseren om vervolgens mensen in te halen. Dat was vorig jaar op geen enkel moment het geval. Dus ik ben blij en geniet van het racen."

Meer strategische kansen

De Ferrari-coureur benadrukt dat de verbetering van de bolide de oorzaak is van de betere prestaties bij het team. "Mensen denken misschien ook dat ik beter rijd, maar de realiteit is gewoon dat het gevoel in de Formule 1-auto heel belangrijk is. En dit jaar bevind ik me in een goed moment. Ik rijd op een hoog niveau, maar tegelijkertijd heb ik een auto waarmee je wat langer kunt rijden, wat meer in de vuile lucht kunt zitten en wat meer met de strategie kan spelen."

De goede resultaten zijn volgens Sainz de reden dat hij ook meer in de belangstelling staat. "Met deze bolide kun je gewoon meer schitteren, en daarom is het in de carrière van een coureur ook belangrijk om in zo'n auto te zitten, want vorig jaar leek het alsof we altijd achteruit gingen. Het was moeilijk om goede races te rijden. Dit jaar, ineens drie races, twee podiumplaatsen, vele inhaalacties en een overwinning. Het laat zien dat dit ook heel belangrijk is in deze sport."

Ook interessant:

Onaantastbare Verstappen rijdt dwars door alle Red Bull-stormen heen

Na het debacle in Australië sloeg Max Verstappen keihard terug tijdens de Grand Prix van Japan. De Nederlander pakte poleposition, verdween aan de horizon en reed en passant ook nog eens de snelste raceronde. Joris Mosterdijk, Ruud Dimmers en Tom Coronel bespreken zijn bijzondere prestaties in een gloednieuwe aflevering van de RacingNews365 Formule 1-podcast!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Marko weet het zeker: "Dan had Verstappen nooit gewonnen in Imola"