Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Sainz ziet in voormalig teammaat Hülkenberg een Grand Prix-winnaar

Nico Hülkenberg is eigenaar van een record dat geen enkele Formule 1-coureur wenst te hebben: de inmiddels 31-jarige Duitser reed de meeste Grands Prix zonder ooit op het podium terecht te komen. Volgens Carlos Sainz, die iets meer dan een jaar diens teamgenoot was, komt dat door het materiaal waarmee Hülkenberg rondrijdt.

Sainz, die komend seizoen te bewonderen is in het oranje van McLaren nadat Daniel Ricciardo zijn zitje bij Renault innam, meent dat Hülkenberg meer dan klaar is voor het echte werk. De Spanjaard gelooft er heilig in dat zijn voormalig teammaat races kan winnen.

"Ik heb niet vaak iemand op zo'n hoog niveau zien presteren in het middenveld", sprak Sainz tegenover Autosport , terwijl hij Hülkenbergs prestaties analyseerde. De Hulk eindigde het seizoen 2018 op een zevende plaats en mocht zich daardoor 'best of the rest' noemen, achter de gebruikelijke top zes die wordt gevormd door de rijders van Mercedes, Ferrari en Red Bull Racing. "Geef Nico een zitje bij een topteam en hij zou direct Grands Prix op zijn naam schrijven", meent de 24-jarige Sainz, die evenals Hülkenberg nog nooit op het podium stond na een Formule 1-race. "Helaas ziet de buitenwacht dit niet, want in de Formule 1 gelden andere wetten." Sainz besluit bijzonder positief: "Nico is een van de meest getalenteerde rijders van de grid." In 2019 heeft Sainz het te stellen met regerend Formule 2-vicekampioen Lando Norris. De 19-jarige Brit, beschermeling van McLaren-baas Zak Brown, zal komend jaar zijn debuut maken in de Formule 1.

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel